6 מתכוני סלטים לשבת טעימים וקלים!

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

סלט ערבי

5 עגבניות, 5 שיני שום, חצי פלפל אדום, מעט שמן, מלח פפריקה.

מכניסים לבלנדר לדקה- והרי סלט נפלא, אחד הלהיטים!

 

סלט זיתים:

קופסה זיתים מסוננת, כף מיונז, לשים לדקה בבלנדר- יוצא מטבל/ ממרח נהדר.

 

סלט חצילים:

קולים חציל בתנור לשעה בערך, עד שתוכו מתרכך, שמים בבלנדר עם מספר שיני שום, וכף מיונז/ טחינה.

סלט מטבוחה בדרך הקלה:

חותכים עגבניות לקוביות מוסיפים שום כתוש, שמן זית, פפריקה מתוקה, מלח

אפשר  להוסיף פלפל אדום (בקוביות ולהשאיר או בחתיכות גדולות ולהוציא אם לא אוהבים פלפל)

אפשר לקלף את העגבניות או במקלף או ע"י  מים חמים

לבשל הכל בסיר על אש קטנה כשעתיים או עד שהעגבניות רכות ונמעכות והנוזלים נגמרים אפשר לטחון אח"כ בבלנדר.

 

פסטו

לטחון בבלנדר:

2 כוסות בזילקום

1/4 כוס שקדים/ צנוברים/אגוזים טחונים

2 שיני שום גדולות

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל

סלט חסה מתוק-

לקצוץ חסה, להוסיף פקאנים מסוכרים /חמוציות  ופרי העונה ולתבל ב-

1/3 כוס חומץ

1/3 כוס שמן 

1/3 כוס סוכר.

לערבב היטב את התיבול לפני ששופכים אותו, 

אופן ההכנה

אתן מוזמנות להעלות עוד רעיונות למתכוני סלטים קלים להכנה וטעימים…


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

13 תגובות

  1. קיצור דרך לסלט קישואים שכתוב בנ"ל:- גם בריא יותר…
    פורסים בצלים וקישואים שמים בתנור עם מעט שמן מלח פלפל ואופים עד להשחמה אח"כ טוחנים (אפשר עם ביצה)

  2. מתכון לסלט גזר מדהים וטעים!
    הכמויות לפי הטעם
    החומרים:
    גזר- לגרד דק
    צנוניות- לפרוס דק
    כוסברה- לקצוץ
    לתבל ב: שמן חומץ מלח פלפל סוכר
    קל להכנה וטעים מאד

  3. מתכון לסלט פלפלים פצצה:

    4 פלפלים צבעוניים

    6-7 שיני שום

    מלח / פפריקה / פלפל שחור

    הכנה:

    חותכים את הפלפלים לרצועות דקות מערבבים עם שמן,

    מכניסים לתנור ל30-40 דק' על 200 מעלות.

    מוציאים מהתנור ושופכים לקערה , כותשים שום + תבלינים ועוד קצת שמן..

    מערבבים, מכניסים לקרור לילה.

    יוצא פגז!!!!!!!

  4. עסיסי יש לי מתכון סלט גזר מבושל:
    החומרים:
    גזר מבושל ושום לטחון לגרד בפוד כולל השום לטגן על שמן להוסיף מלח ופלפל מושלם
    עוד סלט
    לחתוך חצילים לקוביות לאפות עד שמשחים לחכות שיתקרר בנפרד לטגן בצל ושום לטחון את החצילים והבצל להוסיף מיונז כ 3 כפות יוצא אחד הדברים

  5. יש לי מתכון לסלט פטריות מדהים!
    בכל מקום שאני מגישה אותו מתלהבים
    זמן ההכנה קצת ארוך כי צריך לחתוך את הפטריות החיות דק דק

    רכיבים:
    קופסאת פטריות חיות
    1 בצל בינוני
    אבקת מרק עוף
    אבקת מרק פטריות
    סוכר

    חתכי בצלים לפרוסות דקות דקות טגני במחבת גדולה עד להשחמה טובה!
    הזהרי שלא ישרף ואז חתכי את הפטריות לרצועות דקות דקות
    אם הן גדולות חצי אותן לחצי ואז תפרסי דק דק הוסיפי את הפטריות החתוכות וטגני יחד עם הבצל לעוד כמה דקות הזהרי שלא ישרף ואז הוסיפי טיפה מים המשיכי לאדות אם יש צורך הוסיפי עוד מים (לא אמור להיות מידי אבל לא יבש ) וכשהפטריות מתרככות טבלי בכפית אבקת מרק עוף. 2 כפיות אבקת מרק פטריות ו2 כפות סוכר שטוחות ממשיכה לאדות עד שהפטריות רכות רכות בערך 3/4 שעה על אש נמוכה מתקנת טיבול ומגישה קר או חם לפי הטעם..
    ניתן להגיש על חומוס

    1. יפה, מכירה את זה עושה כל שבת רק מורידה את הסוכר זה רעל לא צריך ושמה גם חוויג' + טיפה כורכום זה נותן צבע יפה וזה גם תבלין בריא, תנסי זה פצצה 🙂

  6. דברים חמדים!!

    עוד סלטים מהירים-
    חצילים חותכים לקוביות אופים 40 דק' או עד שמתרכך עם קצת שמן
    מטבלים בקטשופ. אלוףףףףףףףףף

  7. קישואים בטעם כבד

    מטגנים בצל עד להזהבה וריכוך מלא
    מוסיפים קישוא חתוך. לקוביות גדולות עד לריכוך
    מכבים
    טוחנים עם מעט אגוזי מלך וביצה קשה
    מלח פלפל

    טעים ליגה

  8. סלט שורשים סוף!
    2 גזרים גדולים
    סלק חי בינוני.
    (אפשר גם קולרבי וחתיכות סלרי)
    שומשום קלוי
    קצת מקלות שקדים קלויים , לפי הטעם.
    מלח, פילפל ש חור, מעט סוכר, מיץ מלימון, ושמן
    חותכים את הירקות למקלות דקים מטבלים ונהנים

  9. כדאי לנצל את השומר
    המצוי בחורף
    חותכים לטבעות דקות
    מתבלים במיץ לימון, פלפל שחור
    טיפת שמן
    מלח
    (המלח מביא לכבישה המשביחה את הסלט,
    אם השומר לא יצא רך ועסיסי אחרי כמה שעות
    אפשר להוסיף מלח לפי הצורך)

  10. סלט גזר:
    החומרים:
    גזרים קלופים ושטופים
    עלי סלרי/כוסברה
    מיץ לימון
    א.שום
    הכנה:
    פורסים את הגזרים
    מטבלים במעט מיץ לימון, א. שום ומלח
    מוסיפים עלי כוסברה/סלרי קצוצים מלמעלה.

    סלט עגבניות:
    חותכים עגבניות שרי לחצאים או עגבניות גדולולת לקוביות,
    מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל (אפשר גם אורגנו)
    מוסיפים שום קצוץ, ובצל ירוק/כוסברה/סלרי, מערבבים-מעדן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.