מאחורי הקלעים: מיס פטל – סיפור הצלחה מתוק במיוחד

שיתוף ב email
שיתוף ב print

שרית נובק – מיס פטל בשבילכן, היא בלוגרית האפייה מהמצליחות ביותר בארץ ● 89,000 עוקבות אחריה באדיקות ומחכות לכל מתכון חדש ומפתיע ● כעת היא חושפת בראיון מיוחד עבורכן סודות וטיפים מאחורי הקלעים

"הכל התחיל לפני יותר מעשור" מספרת אושיית האפייה שרית נובק "בני הבכור חגג יום הולדת שנה והכנתי עוגה מהממת, אחרי תקופה ארוכה שפחות התעסקתי בקינוחים. זאת כמובן לא הייתה הפעם הראשונה שהכנתי עוגה, אבל היה לי ממש קל ויצא מרשים וטעים. שם חדרה אלי לראשונה ההבנה שכל אישה יכולה להכין עוגות מושלמות ולצאת מזה בחיים. בקיץ 2010 הייתי בחופשת לידה של בתי השנייה, אז החלטתי לפתוח את הבלוג, מתוך מטרה להגיע לנשים ואימהות ולהראות להן את הדברים שאני עושה. בתקופה ההיא עדיין עבדתי כמתכנתת בהייטק והבלוג מבחינתי היה ממש תחביב. הוא היה הדרך שלי לדבר לעולם ולהציג את הצד היצירתי שבי. במשך הזמן הבלוג תפס תאוצה ואני התאהבתי במטבח בכלל ובאפייה בפרט. את זה שילבתי עם טיפים להורות וילדים וקיבלתי מתכון מנצח".

מה את אומרת לנשים שנרתעות מאפייה ומרגישות שלעולם לא יצליחו?

"אין כזה דבר להירתע מאפייה, יש נשים שנכשלו במשהו אחד נגיד עוגת שמרים או עוגות בחושות ועכשיו הן מפחדות שהן תמיד יכשלו. ולנשים הללו אני אומרת שהכישלון נובע מחוסר ידע ולא מחוסר כישרון. כי לכל עוגה ועוגה יש כללים בסיסיים שאם עוקבים אחריהן, ההצלחה מובטחת. למשל, בעוגות שמרים סדר הפעולות הוא מאד מאד חשוב וקריטי להצלחת העוגה. אסור לערבב שמרים ושמן אלא קודם לערבב אותם עם הקמח ועל זה תיפול ותקום העוגה. אני מאד אוהבת להמשיל את זה לחיים עצמם, לפעמים אנחנו חוטפות סטירה וזה גורם לנו לא להעריך את עצמנו ולהפסיק להתקדם. אבל ברגע שאנחנו מצליחות ועוברות חוויה חיובית אחת, אז אנחנו מקבלות חשק להמשיך, לנסות ולהעז עוד".

אז את בעצם משתמשת במטבח ובאפייה כתרפיה לחיים עצמם?

"לגמרי, מאד כיף לצאת מהמטבח אחרי שמשהו הצליח לנו והוא יצא טעים ויפה. חוויה כזאת יכולה להפוך לנו יום שלם של באסה ועייפות ליום של אנרגיות חיוביות והערכה עצמית גבוהה".

ספרי לנו מה המתכון שלך שהכי הצליח עד כה?

"יש לי כמה מתכונים שהצליחו מאד, אבל המתכון שהכי הכי הצליח הוא עוגת המספרים. קודם כל זו עוגה שהיא מאד טרנדית ופופולארית, רוב הסיכויים שאם תחפשו מתכון לעוגת מספרים תגיעו למתכון שלי. מאות אלפי נשים כבר הכינו את העוגה הזו, על פי ההדרכה שלי. יש שם המון תגובות ורובן ככולן מספרות שהעוגה יצאה מושלמת בדיוק כמו שהן חלמו. הסוד של המתכון הזה בעיניי, הוא השילוב בין עוגה שמבחינה אסתטית כל כך יפה ואלגנטית ומבחינת הכנה היא די קלה ביחס לתוצאה. עוד סיבה היא כמובן החיסכון הכספי, עוגה כזו מוכנה עולה בסביבות ה- 300 ₪ ולכן כאשר נשים מחפשות את העוגה ברשת, הן מגיעות למתכון שלי ומבינות שזה די פשוט להכנה וחבל". אתן מוזמנות לבדוק בעצמכן:

קישור לעוגת מספרים של מיס פטל>>>>>>

איזה פידבקים את מקבלת על הבלוג?

"יש כל מיני סוגים של גולשות בבלוגים, אני למשל נהנית לשבת וליהנות מעיצוב ואסתטיקה, לפעמים אני מחפשת מתכון ספציפי. ואני מקבלת הרבה תגובות מנשים שנהנות להסתכל על העוגות המושלמות. אבל יש עוד סוג של תגובות על החלק האישי של הבלוג, לפני כל מתכון אני כותבת קטע קצר מחיי המשפחה, הבית והחיים עצמם. ודווקא על זה יש כאלו שכותבות לי: "אנחנו כאן בשביל לקרוא את הסיפורים שלך". שזה מדהים ומקסים אותי, אני לא פתחתי את הבלוג בשביל לשתף סיפורים, אבל אני כותבת קצת ונשים נהנות מזה לפעמים אפילו יותר מהאפייה והמטבח".

בשורה התחתונה, מה המסר של מיס פטל?

"קודם כל, הדבר שהכי חשוב לי להעביר, הוא חשיבות האסתטיקה של האוכל. כי לדעתי חלק גדול מהחוויה הקולינרית הוא לאכול עם העיניים, מבחינתי שולחן ערוך ומעוצב בטוב טעם זה לונה פארק. הרבה יותר כיף לאכול דברים מגרים ומעוצבים, לכן אני מאד משקיעה בהגשה ובצילחות. אני לא אניח על השולחן כלים חד פעמיים או תבניות אלומיניום וזה חלק מהמסר שאני מנסה לשדר: תמיד להשקיע גם בניראות. כי חוץ מהטעם עוד לפני שהאוכל מגיע לפה העיניים בוחנות אותו וגם להן מגיע ליהנות".

 

צילום וסטיילינג: שרית נובק

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.