כל התוכן המעניין לאישה החרדית
שבת
|
י״ב בניסן ה׳תשפ״ד
|
20/04/2024

עוגת שכבות לוז נהדרת/ לאה קליין

תבנית בגודל 40 על 30 לאפית עוגת הבסיס
תבנית נוספת חצי גודל להרכבת השכבות

חיתוך: בגלל שיש במתכון שכבה של עוגת ספוג מעל שכבת קרם רך ללא ג'לטין, חשוב לחתוך את העוגה כשהיא לאחר הקפאה (מניחים לה להפשיר מעט) מומלץ לחתוך עם סכין מחוממת.

לג'נואז לוז
250 גרם ביצים שלמות
200 גרם סוכר
150 גרם קמח
150 גרם אבקת אגוזי לוז

הוראות הכנה לעוגה
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר במהירות  גבוהה
מערבבים את הקמח עם האבקת אגוזים
מוסיפים לביצים בתנועת קיפול
מורחים את הבלילה בתבנית ואופים

הכנה
מרפדים את התבנית הגדולה בנייר אפיה.
במיקסר ומקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לפחות 7 דקות.
מערבבים קמח ואבקת שקדים ומוסיפים לביצים המוקצפות בתנועות קיפול. נזהרים מערבוב יתר.
מורחים את הבלילה על התבנית אופים. העוגה מוכנה כשהיא מרגישה קפיצית למגע ושוליה מתנתקים מעט מהדפנות.

מכינים גנאש לוז

50 גרם חלב

80 גרם מחית נוגט
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב

הוראות הכנה
מבשלים הכל יחד
מעבירים למקרר להתייצבות
מורחים שכבה דקה על  עוגת הבסיס ומעבירים הכל להקפאה עד להכנת המוס

מכינים מוס לוז
500 גרם שמנת
100 גרם נוגט + 100 גרם שוקולד מריר מומס
כפית אבקת קקאו
2 כפות גדושות מאוד פודינג וניל

הוראות הכנה
ממיסים שוקולד ונוגט
מקציפים קצפת עם פודינג
מקפלים את תערובת השוקולד
מורחים על שכבת הגנאש
מניחים מעל את שכבת הבסיס השניה
מקפיאים

מכינים ציפוי ( לא מבריק)
80 גרם מים
40 גרם קקאו
20 גרם סוכר
2 כפות קרם נוגט

הוראות הכנה
מבשלים הכל יחד
יוצקים על העוגה , מחליקים במהירות עם ספטולה
מעבירים למקרר לילה לפחות להתייצבות לפני חיתוך ניתן להקפיא להפשיר מעט ואז לחתוך.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני 2 ימים

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 2 ימים

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 3 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 3 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 4 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 4 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 4 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 4 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 5 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 5 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 5 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 5 ימים

|

0