יום רביעי

|

|

30/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

30/04/2025

|

יום רביעי

עוגת שכבות לוז נהדרת/ לאה קליין

תבנית בגודל 40 על 30 לאפית עוגת הבסיס
תבנית נוספת חצי גודל להרכבת השכבות

חיתוך: בגלל שיש במתכון שכבה של עוגת ספוג מעל שכבת קרם רך ללא ג'לטין, חשוב לחתוך את העוגה כשהיא לאחר הקפאה (מניחים לה להפשיר מעט) מומלץ לחתוך עם סכין מחוממת.

לג'נואז לוז
250 גרם ביצים שלמות
200 גרם סוכר
150 גרם קמח
150 גרם אבקת אגוזי לוז

הוראות הכנה לעוגה
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר במהירות  גבוהה
מערבבים את הקמח עם האבקת אגוזים
מוסיפים לביצים בתנועת קיפול
מורחים את הבלילה בתבנית ואופים

הכנה
מרפדים את התבנית הגדולה בנייר אפיה.
במיקסר ומקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לפחות 7 דקות.
מערבבים קמח ואבקת שקדים ומוסיפים לביצים המוקצפות בתנועות קיפול. נזהרים מערבוב יתר.
מורחים את הבלילה על התבנית אופים. העוגה מוכנה כשהיא מרגישה קפיצית למגע ושוליה מתנתקים מעט מהדפנות.

מכינים גנאש לוז

50 גרם חלב

80 גרם מחית נוגט
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב

הוראות הכנה
מבשלים הכל יחד
מעבירים למקרר להתייצבות
מורחים שכבה דקה על  עוגת הבסיס ומעבירים הכל להקפאה עד להכנת המוס

מכינים מוס לוז
500 גרם שמנת
100 גרם נוגט + 100 גרם שוקולד מריר מומס
כפית אבקת קקאו
2 כפות גדושות מאוד פודינג וניל

הוראות הכנה
ממיסים שוקולד ונוגט
מקציפים קצפת עם פודינג
מקפלים את תערובת השוקולד
מורחים על שכבת הגנאש
מניחים מעל את שכבת הבסיס השניה
מקפיאים

מכינים ציפוי ( לא מבריק)
80 גרם מים
40 גרם קקאו
20 גרם סוכר
2 כפות קרם נוגט

הוראות הכנה
מבשלים הכל יחד
יוצקים על העוגה , מחליקים במהירות עם ספטולה
מעבירים למקרר לילה לפחות להתייצבות לפני חיתוך ניתן להקפיא להפשיר מעט ואז לחתוך.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים