מצרכים:
חבית פסטה בכל צורה שאתם אוהבים.
כוס וחצי רסק עגבניות
כוס וחצי טבעות זייתים או זייתים מגולענים.
בצל אחד קטן
אבקת שום
כף זעתר/שמיר יבש/בזיליקום יבש
כפית סוכר
כפית פפריקה
מלח, פלפל שחור.
שמן לטיגון
אופציונאלי: 3 עגבניות חתוכות לקוביות. גבינה צהובה מגורדת/חתיכות.
ההכנה:
מבשלים את הפסטה עם מעט מלח ושמן ומסננים ושומרים בצד.
בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל ומוסיפים אליו את רסק העגבניות והזייתים + 2 כוסות מים ותבלינים.
מרתיחים היטב את הרוטב ומוסיפים עוד כוס מים לרוטב. הרטוב צריך להיות לא דליל ולא סמיך מדיי. לאחר כרבע שעה של רתיחה, שופכים אל הרוטב את הפסטה ומתקנים תיבול לפי הטעם
מפזרים מעל גבינה צהובה ומכסים, מבשלים עוד 7 דקות על אש נמוכה.
אפשר לשדרג את המתכון עם קוביות עגבניות ופיטריות, את השדרוגים נוסיף לפני הגבינה.
בהצלחה וחודש טוב ומפנק!