מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים
כוס קמח
4 ביצים
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן או בהכנה ביתית (רסק עגבניות, שמן, מים, תבלינים)
2-3 עגבניות
חצי כוס שמן
אבקת אפיה
תבלינים: מלח, פלפל, תבלין פיצה (לא חובה, אבל כדאי) אורגנו, כפית פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
נגרד את תפוחי האדמה (במגרדת או במעבד מזון) נוסיף את הקמח, אבקת אפיה והביצים, כוס רוטב עגבניות וכוס אחת של צהובה מגורדת ותבלינים.
נשטח בתבנית וכעת העיסה בתבנית משמשת כ"בסיס הפיצה".
נוסיף עוד רוטב עגבניות מלמעלה, נפזר את הצהובה המגורדת שנשארה, ונוסיף עגבניות פרוסות (אפשר גם זיתים, פטריות) ונכניס לתנור לכארבעים דקות בחום של 200 מעלות.
יש לכסות את התבנית בזמן האפיה בנייר כסף ונוציא אותו ב-10 דקות האחרונות
אופציה נוספת קלה ולא פחות טעימה: לא לחלק את המצרכים לשכבות, אלא לערבב את כולם יחד ולשטח בתבנית (יחד עם התוספות) ולאפות.
בהצלחה!
6 תגובות
צריך לכסות?הגבינה תשרף אם לא
אכן כדאי לכסות
אני אישית חושבת שדווקא בתשעת הימים מתגנב היצר הרע ותשעת הימים הפכו להיות בדור שלנו לסוג של חוה"מ והזדמנות מצוינת להרבות במוקרמים פיצות פוקצות והזדמנות מצוינת להיזכר בכל המתכונים חגיגיים שחוגגים…
כאילו שבשבוע וחצי שגרתי מסוים בשנה שאין לך בשר ועופות במקפיא היית מוכנה לחגוג… בשגרה.
אפילו את הרגישות כלפי הקב"ה עם האבל שלו ושלנו איבדנו😯
ואם שכנה שלך ממול או קרובת משפחה היתה נמצאת עכשיו באבל היית מוצאת את החשק לכל זה?
קצת הפנמה והבנה:) לאן הלכנו… וחושבת שאיבדנו את זה לגמריייי את המשמעות של ימי האבל הזה!
לאיילת מהההההההה? מה את רוצה ? איך זה קשור למתכון
ולכותבת המתכון אני עכשיו הולך לנסות להכין את זה . נשמע ונראה מאד טעים
תודה .
אני אעדכן איך יצא 😊
בס"ד
לגבי מוצש הצעת לביבות תירס הן נראות נהדר
אך במוצ"ש נהוג לאכול דג עם לחם עדי לברך ברכת המזון המלאה
אומרים שחשוב דג גם במנחה וגם במלווה מלכה.
כך אני מקפידה.
מנהג הבעל שם טוב שגם קוראים משהו מכתביו כל מוצ"ש.
איילת אני מסכימה איתך מאד!!!
תשעת הימים נהיה חגיגת חלבי
הזוי