המצרכים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס סוכר
- 5 ביצים L
- 1 אבקת אפיה
- 1 ו 1/2 כוס מיץ תפוזים מוגז
- 1/2 כוס ח"פ שמן זית
- לקצפת: מיכל שמנת מתוקה/צמחית ו2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה:
- נקציף את הביצים והסוכר
- נוסיף את החומרים הרטובים ואז את היבשים.
- נמשיך להקציף בעדינות הכל יחד למשך כ – 4 דקות
- נעביר לתבנית ח"פ בינונית
- נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
- נאפה כחצי שעה עד לקבלת עוגה גבוהה ולא יבשה.
- בינתיים נקציף מיכל שמנת צמחית/מתוקה עם 2 כפות פודינג וניל
- לאחר קירור העוגה נזלף את הקצפת או נמרח בעדינות על העוגה שכבה יפה ועבה.
בתיאבון ובהנאה!
4 תגובות
באיזה כוס נמדד ?
כוס ח"פ
האם אפשר מיץ לא מוגז ?
אפשר לכאורה, אבל זה המתכון כפי שנוסה.
אולי מיץ לא מוגז, כדאי להקציף את הביצים בהפרדה קודם, למען האווריריות