מצרכים:
- 3 ק"ג בשר בקר מספר 8 /2 (שריר או צלעות או שניהם יחד)
- 2 קופסאות פטריות שלימות או סלסלת פטריות טריות שטופות
- 10 שזיפים מיובשים שטופים
- חצי כוס יין
- 1 בצל גדול
- כוס ח"פ סילאן טבעי
- תבלינים: 4 עלי דפנה. כף מלח, כפית שטוחה פלפל שחור דק, כף כמון, כך תבלין סטייק, כף אבקת מרק/אבקת בצל
אופן ההכנה:
- נפרוס את הבצל לשבבים ונטגן קלות
- נוסיף את נתחיהבשר חתוכים לקוביות בינוניות
- נבשל יחד כעשר דקות על אש נמוכה ונוודא שכל חלקי הבשר מקבלים טיגון קל מכל הכיוונים.
- נוסיף 1 ליטר מים רותחים ונגביר את האש
- לאחר רתיחה נוספת של כחצי שעה נוסיף את התבלינים, הסילאן והיין ונבשל כשעה נוספת.
- נוסיף את הפטריות והשזיפים ונבשל הכל יחד לעוד שעה על אש נמוכה בלהבה גדולה (רחבה) ונוסיף כוס מים רותחים לפי הצורך.
- נבשל על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב. ניתן לתקן תיבול לפי העין.
טיפ לאחסון נכון לחג: לאחר הבישול ומעט התקררות, נעביר את תכולת הסיר ל-2 תבניות חד פעמיות (לפי חלוקת הכמות הרצויה לסעודות), נעטוף ונקפיא (לאחר התקררות התבשיל)
בהצלחה וחג שמח!