יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

כועסים על עצמכם? כך תתמודדו עם הרגש הקשה

כועסים על עצמכם? עשיתם משהו שמרגיש לכם שאין עליו כפרה ואי אפשר לתקן אותו? התחושה אכן קשה במיוחד, אבל יש כלים בהתמודדות עם הכעס וגם תקווה קטנה- שתוכלו להוריד תיקון לעולם
| קרדיט: shutterstock AI

כעס עצמי היא אחת החוויות הקשות של בני האדם, במיוחד אם מדובר בכעס שמגיע בעקבות נזק שנגרם על ידינו חלילה לאדם אחר או לעצמינו.

לפעמים, הכעס מגיע לאחר שנים, כשהצפה של הדברים גורמת לנו להבין כמה אנחנו אשמים בדבר השלילי שארע

ולעיתים, הכעס הוא מיידי, כאשר אנחנו מבינים באותו רגע, כי דבר בלתי הולם קרה על ידנו וגרם לנזק בלתי נסלח לאחרים או לבית שלנו.

מה יותר קשה: כעס על עצמנו או כעס על אחרים 

כעס על עצמנו יכול להביא לתחושת אשמה ובושה, ולעיתים להוביל לשפלות רגשית ולפגיעה בדימוי העצמי שלנו. וכן  להשפיע על בריאות הנפש שלנו לאורך זמן.

לעומת זאת, כעס על אחרים יכול לגרום למתח ולקונפליקטים במערכות יחסים. זה יכול להחמיר תחושות של בדידות, תסכול וכעס. לעיתים, ליצור תחושת חוסר שליטה או אובדן.

באופן כללי, ההתמודדות עם שני הכעסים משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שמתקשים יותר לקבל את טעויותיהם, בעוד אחרים מוצאים יותר קושי בניהול הכעס על אחרים.

 

אז איך מתמודדים עם הכעס על עצמנו ועד כמה הוא טוב לנו?

ישנם כללים שיכולים לעזור להתמודד עם זה בצורה בריאה ומועילה. הנה חמישה כללים חשובים ליישום:

  1. תנו מקום לרגשות: הרשו לעצמכם להרגיש את הכעס והאכזבה. הכרה ברגש היא הצעד הראשון לקראת העיבוד שלו. אל תדחק את הרגשות האלה. כתבו אותם על דף, דברו עליהם עם עצמכם, תבכו אותם.
  2. דברו לעצמכם בעדינות ובחמלה: נסחו את המחשבות שלכם בצורה תומכת ולא שיפוטית. במקום להגיד "אני כל כך טיפש", נסו להחליף את זה ב: "עשיתי טעות, אבל כולם טועים לפעמים".
  3. חפשו את הלקח: כעס עצמי יכול להצביע על צורך לשנות משהו או ללמוד לקח. שאלו את עצמכם מה אפשר ללמוד מהמצב וכיצד תוכלו למנוע חזרה על אותה טעות בעתיד.
  4. עיסוק בפעילות מרגיעה: ברגע שהכעס צף ובוער בכם, חשוב להפעיל שיטות הרפיה כמו נשימות עמוקות, הליכה או פעילות גופנית. הם יכולים לעזור לכם בהקלה על המתח ולנקות את המחשבות.
  5. שתפו בתחושות שלכם: דברו עם חבר או איש מקצוע על הרגשות הקשים. שיתוף רגשות מסייע לנו להתמודד עם העוצמה שלהן ולנרמל את החוויה שעוברים.
  6. התיעצו עם דמות רוחנית: לכל תקלה יש תיקון – בדקו עם מורה הוראה או רב שאתם סומכים עליו, מה עליכם לעשות כדי לגרום לתשובה ולתיקון התקלה שנוצרה.

אכן, אף אדם אינו חף מטעויות, קטנות או גדולות. החכמה היא לקום מחדש ולהחליט לשנות את המציאות שהובילה לטעות להתרחש.

אתם גדולים מזה, קומו ותוכיחו לעולם את הטוב האדיר שיש לכם לתת ובכך לתקן את הקלקול שארע בעבר.

בהצלחה!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים