יום ראשון

|

|

20/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/04/2025

|

יום ראשון

למה דווקא עדשים כתומות? 5 יתרונות שנעים להכיר

העדשים הכתומות נכנסות למטבח שלנו לא מעט בחורף, האם זה במקרה? הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים שלהן שהופכות אותן למועדפות על ידינו - ולא סתם...
| קרדיט: shutterstock

עדשים כתומות הן מקור מצוין לתזונה בריאה, במיוחד בחורף.

הנה כמה סיבות שיתנו לכם עוד גושפנקא להכניס אותם לתבשילים שלכם במטבח החורפי.

יתרונות בריאותיים של עדשים כתומות

מקור לחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון צמחי, מה שהופך אותן לאופציה מעולה עבור צמחונים וטבעונים.

סיבים תזונתיים: הן מכילות סיבים תזונתיים, שעוזרים בשיפור עיכול ומונעים בעיות כמו עצירות.

ויטמינים ומינרלים: עדשים כתומות עשירות בברזל, מגנזיום, וחומצה פולית, כל אלו חשובים לבריאות הכללית, בעיקר בחורף כשיש נטייה להתמקד במזונות מבושלים ומחממים.

אנטי-אוקסידנטים: הן מכילות לפטינים וויטמינים שמסייעים בבקרה על חמצון התאים.

חימום הגוף: עדשים כתומות הן מזון מחמם, מה שמסייע להרגיש חום ושובע בימים.

האם יש סיכונים או תופעות לוואי?

עדשים יכולות לגרום לאי נוחות בבטן עבור אנשים עם בעיות עיכול מסוימות, ולכן כדאי לשקול להשרות אותן מראש או לבשלן היטב.

למתכון מוצלח לפירה עדשים כתומות

למרק עדשים כתומות 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים