יום רביעי

|

|

19/02/2025

לאישה החרדית

|

|

|

19/02/2025

|

יום רביעי

מתכון קל לעגבניות מוחמצות

להכין עגבניות בתחמיץ זה לא קשה בכלל! טעמן המיוחד מאפשר לכם להוסיף עוד מרקם של טעמים לכל ארוחה...
| קרדיט: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג עגבניות קטנות (תמר או שרי)
  • 2-3 שיני שום, קלופות ומעוכות
  • 1/2 כוס מלח גס
  • 1/2 כוס חומץ
  • 1/2 כוס מים
  • עלי דפנה (לפי הטעם)
  • פלפל חריף (אופציונלי)

הוראות:

  1. שטפו את העגבניות היטב. ניתן לעשות חור קטן בכל עגבנייה בעזרת סכין, כדי שהמלח והחומץ ייכנסו פנימה.
  2.  הניחו את העגבניות בקערה או צנצנת. פזרו מעליהן את המלח הגס ושילבו היטב. השאירו למנוחה במשך 2-3 שעות, עד שהעגבניות יוציאו נוזלים.
  3. אחרי שהעגבניות נחו, ערבבו את חומץ, מים, שיני שום, עלי דפנה ופלפל חריף בקומקום או בסיר והביאו לרתיחה.
  4. כשהתערובת רותחת, שפכו אותה על העגבניות עד שהן מכוסות לגמרי.
  5.  סגרו את הצנצנת והניחו לה להתקרר לטמפ’ החדר, ואז שימו במקרר.
  6. המתינו לפחות יומיים לפני שתתנסו בטעם, כך שהטעמים יתגבשו

העגבניות המוחמצות טעימות ביותר כתוספת לסלטים, על ממרחים או בסנדוויצ'ים.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים