מצרכים:
- 1 ק"ג עגבניות קטנות (תמר או שרי)
- 2-3 שיני שום, קלופות ומעוכות
- 1/2 כוס מלח גס
- 1/2 כוס חומץ
- 1/2 כוס מים
- עלי דפנה (לפי הטעם)
- פלפל חריף (אופציונלי)
הוראות:
- שטפו את העגבניות היטב. ניתן לעשות חור קטן בכל עגבנייה בעזרת סכין, כדי שהמלח והחומץ ייכנסו פנימה.
- הניחו את העגבניות בקערה או צנצנת. פזרו מעליהן את המלח הגס ושילבו היטב. השאירו למנוחה במשך 2-3 שעות, עד שהעגבניות יוציאו נוזלים.
- אחרי שהעגבניות נחו, ערבבו את חומץ, מים, שיני שום, עלי דפנה ופלפל חריף בקומקום או בסיר והביאו לרתיחה.
- כשהתערובת רותחת, שפכו אותה על העגבניות עד שהן מכוסות לגמרי.
- סגרו את הצנצנת והניחו לה להתקרר לטמפ’ החדר, ואז שימו במקרר.
- המתינו לפחות יומיים לפני שתתנסו בטעם, כך שהטעמים יתגבשו
העגבניות המוחמצות טעימות ביותר כתוספת לסלטים, על ממרחים או בסנדוויצ'ים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן