ממתק תמרים ואגוזים/ חוי ו
לכ – 80 ממתקים:
1/3 כוס + 1 כף (120 גרם) דבש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 חבילה (250 גרם) תמרים מגולענים בואקום חתוכים לקוביות
1.5 כוסות (150 גרם) פיסטוקים קלופים
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן קלופים
1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים (ניתן לשנות ולגוון בכמויות ובסוגי האגוזים ע"פ הטעם וההעדפה האישית)
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
לציפוי – (לא חובה)
100 גרם קוקוס טחון (אפשר להחליף ב – 1 כוס שומשום)
מכינים את התערובת:
בקערה מערבבים יחד את כל סוגי האגוזים, הקינמון והמלח.
בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית מחממים את הסוכר והדבש (או הסילאן) עד שהתערובת מבעבעת, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את קוביות התמרים המגולענים. מערבבים בכף עץ עד שהתמרים מתרככים מאוד ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את תערובת האגוזים. מערבבים כך שכל האגוזים יצופו היטב בתערובת התמרים. מצננים מעט ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
מעצבים:
מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל – 4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים גליל מהודק בקוטר של 4 ס"מ. מניחים את הקוקוס (או השומשום) במגש או בצלחת גדולה. מגלגלים כל גליל בקוקוס הטחון כך שיצופה היטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל – 30 דקות. מוציאים ובעזרת סכין משוננת חותכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.
שומרים בקירור בקופסא אטומה עד 10 ימים.
סלט בורגול ברוטב מתמתק/ אילה י
לחומרים:
1 כוס בורגול
2 ורבע כוסות מים רותחים
2 כפות שקדים מלובנים קלוייים
2 כפות גרגירי רימון
2 כפות חמוציות
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות אטריות דקיקות אפויות כ5 דקות
2 כפות בוטנים מסוכרים
מעט מלח
כף סילאן תמרים
כפית סוכר
ההכנה:
בשלי את הבורגול במים רותחים כ5-7 דקות על אש גבוהה עד לריכוך
שימי בקערה את כל החומרים פרט לאטריות והבוטנים ערבבי היטב והוסיפי את הבורגול
לפני ההגשה פזרי את האטריות והבוטנים…
גלילת תמרים ואגוזים/ חוי ו
חומרים
500 גרם תמרים מרוסקים ללא חרצנים
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם פתי-בר קרמל אסם שבור גס
100 גרם פתי בר בטעם שוקולד מריר אסם שבור גס
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
90 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
אופן ההכנה
מעבדים תמרים וחמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שברי פתי בר משני סוגים ואגוזי מלך. מערבבים בעדינות עד שהתוספות נטמעות בתערובת.
מחלקים את התערובת ל-4 חלקים ומגלגלים כל חלק לגלילה מהודקת. מגלגלים את הגלילות בקוקוס טחון עד שהן מצופות מכל הכיוונים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות לפחות.
פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מגישים קפוא או שומרים במקרר ומגישים קר.
לגרסה טבעונית: מחליפים את החמאה בכמות זהה של שמן קוקוס.
גיוון: במקום תמרים מרוסקים אפשר להשתמש במלית תמרים.
עוף עם בצל מקורמל ופירות יבשים/ חוי ו
מצרכים:
1 ו-1/2 ק"ג בצלים בינוניים
1/4 כוס שמן לטיגון
4 כרעיים של עוף
1/3 כוס משמשים יבשים, ללא חרצנים
1/3 כוס שזיפים יבשים, ללא חרצנים
1/3 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס חמוציות
כף וחצי סילאן
כף סוכר חום
1/2 כף שטוחה מלח (או לפי הטעם)
כפית פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)
כף שטוחה קינמון
כפית כורכום
2 כוסות מים
אופן הכנה:
- מקלפים את הבצלים וחותכים גס לרוחב לשניים שלושה פלחים. במקביל מחממים שמן בסיר רחב שיכול להכיל את כל כמות העוף והבצל.
- מטגנים את הבצלים בלי לערבב כ- 10 דקות.
- בינתיים מנקים ומחלקים את הכרעיים ל-8 חתיכות. מסדרים אותם מעל הבצל ומעליהם מפזרים פירות יבשים.
- מוסיפים סילאן, סוכר חום ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, קינמון וכורכום. מערבבים מעט ובזהירות.
- מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כשעתיים או אם רוצים, אפילו יותר. לא מערבבים. מידי פעם פותחים את המכסה ומרטיבים את חתיכות העוף העליונות עם הרוטב על מנת למנוע התייבשות.
הערות:
- אפשר להפחית את כמות השמן כי העוף עצמו מגיר לא מעט שומן.
- לא חייבים להשתמש בכל הפירות היבשים – מה שיש לכם במזווה יעשה את העבודה.
- כמות המים במתכון שווה פחות או יותר לכמות הרוטב שיתקבל בסוף הבישול. אם יוצא לכם רוטב נוזלי מדי, אפשר כעבור כשעה של בישול לפתוח קצת את המכסה.
עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט/ חוי ו
מצרכים:
50 גר' מכל הפירות היבשים הבאים:
שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, אגוזי מלך, צנוברים, צימוקים
20 מישמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים בלי גרעינים
כוס קמח רגיל
חצי כוס סוכר
2-3 ביצים
הוראות ההכנה:
לערבב את כל החמרים יחד
לרפד שתי תבניות של ENGLISH CACKE בדפי אפיה
לאפות בחום בינוני גבוה חצי שעה עד שמשחים
2 תגובות
האם יש קשר בין התמונה למתכון ? כי בתמונה נראה שיש מצע של בצק אפוי ובתוכו מכניסים את בלילת הפירות היבשים. במתכון לא כתוב שמכינת בסיס של בצק .
חוי את מדהימה!אם יש לך מתכונים של קינואה או כוסמת אשמח לדעת.
אהבתי מאוד את המתכון של הגלילות תמרים.
תודה.