יום רביעי
|
15/04/2026

לאישה החרדית

|

|

|

15/04/2026

|

יום רביעי

הכתובה שחיתנה עוד זוג | סיון רהב מאיר

רוחמה הרשקוביץ, אימו של יוסי הרשקוביץ הי"ד, מנהל בית הספר הירושלמי הנערץ שנפל בקרב בעזה, סיפרה לי השבוע שהיא קיבלה את ההודעה הבאה >>>
| קרדיט: shutterstock

התחלנו את פרשת "אחרי מות קדושים". הסיפור הבא מוקדש לזכרם של כל הקדושים – שמשפיעים גם אחרי מותם:

רוחמה הרשקוביץ, אימו של יוסי הרשקוביץ הי"ד, מנהל בית הספר הירושלמי הנערץ שנפל בקרב בעזה, סיפרה לי השבוע שהיא קיבלה את ההודעה הבאה:

"רוחמה", כתבה לה חברה, "רציתי לשתף אותך בחוויה שעברנו השבוע. יעקב בעלך העביר 'זיכרון בסלון' על ההורים שלו, ניצולי השואה. היו שם אנשים מכל הסוגים שבעם ישראל.

היה מרגש מאוד. יעקב סיפר על מסירות הנפש והאמונה של אמא שלו, שוויתרה על הקפה הדלוח בלילה כדי להשתמש בנוזל הזה לנטילת ידיים בבוקר. כל המצגת המרשימה שיעקב הראה הייתה מעשה ידיו של יוסי הי"ד, שחקר את השואה והיה קשור מאוד לסבתא חיה ע"ה.

בסוף הערב יעקב הראה את הכתובה של ההורים שלו, שזכו להינצל ולהתחתן ולעלות לארץ. הוא הראה איך לזוג הזה ששמר על זהותו במסירות נפש, נולדו בסך הכל 254 צאצאים, ביניהם 43 בני נינים.

לאחר סיום הערב פנתה אליו צעירה בקהל ואמרה לו: אני מתחתנת בעוד חודש ולא רציתי בשום אופן להתחתן כדת משה וישראל. אבל עכשיו כשסיפרת על אמא שלך וכל מה שעברה, אני משנה את דעתי ואתחתן ככה, עם כתובה.

אימא של הצעירה אמרה ליעקב: כבר כמה חודשים אני מתמודדת עם הנושא בבית, וזה מכאיב לי מאוד. ואתה תוך שעה וחצי פתרת את הנושא".

רוחמה סיכמה בהתרגשות: "אימא של בעלי יעקב ז"ל שרדה את השואה וכבר נפטרה. הבן שלנו יוסי הי"ד נפל. ועכשיו עוד זוג יקים בית יהודי בעולם הזה, בזכותם".

אחרי מות קדושים. בשורות טובות.

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]