יום חמישי

|

|

12/06/2025

לאישה החרדית

|

|

|

12/06/2025

|

יום חמישי

הכי שווה: מוקפץ שאריות של שבת

מכירה את זה שנשארת לך במקרר תבנית עם חזה עוף של עוף בגריל שהוכן לשבת, עוד סיר קטן עם שאריות בשר, ועוד אחד עם צלי ששמת בחמין אבל כבר היו שבעים... בואי נוציא את הכל מהמקרר וניצור כאן ארוחת צהריים של השמחות!

מצרכים:

  • 1 ק"ג שאריות של עוף או בשר ללא עצם ועור (שעברו בישול)
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • צרור כוסברה / פטרוזיליה / בצל ירוק – קצוץ
  • שמן
  • חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • תבלינים: כפית מלח, פלפל שחור, תבלין שווארמה/גריל
  • שדרוג אפשרי: פטריות / תירס / רצועות גמבה / קוביות תפו"א

אופן ההכנה:

  1. נוציא את העוף והבשר שנשארו משבת ונשטוף אותם תחת מים פושרים לניקוי הנוזלים והתיבול.
  2. נחתוך לקוביות או לפרוסות דקות. נזרוק עורות ועצמות שנשארו מהתבשילים.
  3. בסיר נטגן קוביות בצל עד להשחמה.
  4.  נוסיף על הבצל את קוביות העוף והבשר, את כוסברה ונתבל ונערבב בזהירות. (אם מוסיפים תפו"א יש להניח אותם יחד עם הבצל כדי שיספיקו להתרכך)
  5. לאחר כ-10 דקות של הקפצה על אש בינונית-נמוכה נוסיף את הרוטב צילי ונחמם יחד.
  6. אפשר להוסיף יחד עם הרוטב פטריות או ירק אחר לבחירתכם ולבשל עד להתרככות תוך שמירה על הבשר שלא יחרך.
  7. הכי טעים לאכול בתוך פיתה טריה עם חומוס וסלט או על אורז או פסטה.

בתיאבון!!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים