חומרים
החומרים לבסיסים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח
3 כפות קקאו
2 כפות אב' קפה נמס
3 כפות פודינג וניל
1 אב' אפיה
1 כוס שמן
11/4 כוסות מי סודה
1 קופסת קרם בוטנלה
החומרים לקרם בין השכבות:
1 אב' מוס ריבת חלב
1 כוס חלב
1 כוס ריץ' קונדטורי
1 שמנת מתוקה
החומרים למוס בוטנלה:
2 שמנת מתוקה
2 פודינג וניל
2 כוסות חלב
1 קופסת קרם בוטנלה
לקישוט: סט פרחי ועלי קסם בטעם קפוצ'ינו/תבנית של פרח קסם+ מטבעות קפוצינו (להכנה עצמית)
חותכן אליפסה
תבנית כוורת דגם אליפסה
2 שקיות זילוף
4 מטר רצועת שקף 4 ס"מ גובה
פנינים בצבע טורכיז
סטיקים לקישוט ברונזה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבסיסים:
מקציפים את הביצים השלמות + סוכר כ10 דק' בקערת ההקצפה
מנמיכים מהירות ומוסיפים את שאר החומרים , מחלקים את הבלילה ואופים ב2 תבניות גדולות (גודל תנור) כ-15 דקות
כאשר הבסיסים עדין חמים מורחים שכבה דקה של בוטנלה,וממתינים להתיצבות הקרם ניתן להקפיא כ-15 דקות.
אופן הכנת שלב ב':
מקציפים את כל חומרי הקרם ביחד.
אופן הכנת שלב ג':
מכניסים לקערת ההקצפה שמנת מתוקה,ריץ',פודינג וניל וחלב ומקציפים הכל יחד כמה דקות,
מוסיפים את קרם הבוטנלה ומקציפים עוד קצת.
אופן הרכבת הקינוח:
מכניסים את הקרם לשקית זילוף + צנטר עגול,
מכניסים את המוס לשקית זילוף נוספת ללא צנטר.
קורצים אליפסות מהבסיסים, גוזרים את השקף בגודל 20 ס"מ ומניחים אותו בתוך האליפסה מסביב,
גוזרים את השקף בגודל 20 ס"מ ומניחים אותו בתוך האליפסה מסביב לדפנות, מניחים את הכוורת על נייר אפיה.
מניחים בסיס אליפסה ,מזלפים מהקרם בגובה 1 ס"מ , מניחים בסיס אליפסה נוסף ומזלפים ממוס הבוטנלה , מחליקים בעזרת ספטולה ומישרים עם שפת התבנית , מקפיאים כמה שעות.
אופן הכנת הקישוט:
מדביקים בעזרת גנש , פרח ועלה, מדביקים עם מעט גנש את הפנינה בפרח ובצד תוקעים שני סטיקים לקישוט.
הכנת הפירחי קסם:
מקפיאים למשך כמה שעות את פרח הקסם, ממיסים את השוקולד וכאשר השוקולד חם מאוד והפרח קפוא ,טובלים את הפרח בשוקולד החם עד שפת הפרח ,ממתינים מעט עד להתקשות והתייצבות השוקולד , בעזרת האצבעות לוחצים מעט בכמה אזורים של חיבור השוקולד עם התבנית וכך הפרח או העלה משתחררים בקלות.
3 תגובות
לדעתי זה קרם נוטלה ובוטנים
מה זה הקרם הזה? מאיפה משיגים אותו?
מה זה קרם בוטנלה?