יום רביעי

|

|

26/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

26/03/2025

|

יום רביעי

פטאייר ממולא עלי תרד כרישה, בולגרית וחציל קלוי / אפרת שעיו

בצק לפטאייר:
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
3 וחצי כוסות חלב פושר או מים
כפית מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להשים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר למעט המלח והשמן וללוש במהירות נמוכה כ5 דקות אחר כך להוסיף את המלח והשמן וללוש עוד 6 דקות. להתפיח את הבצק בקערה משומנת עד שמכפיל את הנפח. לרדד ולקרוץ עיגולים בגודל 15 ס"מ ולמלאות במלית ולסגור לצורת משולש, להבריש בשמן ולפזר מעל שומשום.
אפיה כ15 דקות תלוי בתנור עד שמשחים

למילוי:
חופן עלי תרד או עלי מנגולד
2 גבעולים גדולים של כרישה
חבילת גבינה בולגרית או גבינה מלוחה
זעתר
פלפל שחור
חציל קלוי

אופן ההכנה:
להוסיף חופן עלי תרד קצוצים גס ומטוגנים קלות עד שמתרכך (מי שלא אוהב אפשר לוותר על התרד או להחליף בעלי מנגולד)
לפרוס 2 גבעולים גדולים של כרישה לפרוסות דקות ולהוסיף לתרד,  לקצוץ לתערובת חבילת גבינה בולגרית או מלוחה ולתבל בזעתר סומק וקצת פלפל שחור. לפני שסוגרים את הפטאייר להוסיף כפית קטנה של חציל קלוי ולהדק הייטב.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

  1. אני מנסה הרבה זמן להרשם לניוזלטר היפה שלכם אך לא נותן לי להרשם.
    אשמח אם תכניסו מייל זה….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים