בצק לפטאייר:
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
3 וחצי כוסות חלב פושר או מים
כפית מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להשים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר למעט המלח והשמן וללוש במהירות נמוכה כ5 דקות אחר כך להוסיף את המלח והשמן וללוש עוד 6 דקות. להתפיח את הבצק בקערה משומנת עד שמכפיל את הנפח. לרדד ולקרוץ עיגולים בגודל 15 ס"מ ולמלאות במלית ולסגור לצורת משולש, להבריש בשמן ולפזר מעל שומשום.
אפיה כ15 דקות תלוי בתנור עד שמשחים
למילוי:
חופן עלי תרד או עלי מנגולד
2 גבעולים גדולים של כרישה
חבילת גבינה בולגרית או גבינה מלוחה
זעתר
פלפל שחור
חציל קלוי
אופן ההכנה:
להוסיף חופן עלי תרד קצוצים גס ומטוגנים קלות עד שמתרכך (מי שלא אוהב אפשר לוותר על התרד או להחליף בעלי מנגולד)
לפרוס 2 גבעולים גדולים של כרישה לפרוסות דקות ולהוסיף לתרד, לקצוץ לתערובת חבילת גבינה בולגרית או מלוחה ולתבל בזעתר סומק וקצת פלפל שחור. לפני שסוגרים את הפטאייר להוסיף כפית קטנה של חציל קלוי ולהדק הייטב.
3 תגובות
אני מנסה הרבה זמן להרשם לניוזלטר היפה שלכם אך לא נותן לי להרשם.
אשמח אם תכניסו מייל זה….
מהמם, טעיםםםםם
נראה פשוט מושששש
תמשיכו להביא דברים מעניינים ויפים כאלה