רולדות ביס קטנות במילוי גנאש קפה ממכר, יכול לשמש כפטיפור או כנשנוש ליד הקפה
לאתר של מלכי אדלר לחצו כאן
10 רולדיות
חומרים
רולדה
70 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
70 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק מאד)
20 גרם (כף גדושה) קמח (בפסח קמח תפו"א)
2 ביצים M
2 חלבונים
25 גרם (כף וחצי) סוכר
15 גרם (2 כפות) שמן
גנאש קפה
250 גרם שמנת חלבית או פרווה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן – חלבי או פרווה
כפית נס קפה
ציפוי
150 גרם שוקולד מריר
25 גרם שוקולד לבן
50 גרם שמן (1/*4 כוס)
50 גרם בראס (אגוזי לוז מסוכרים גרוסים (2/3 כוס)
אופן ההכנה:
רולדה
- מערבבים אבקת סוכר, אבקת שקדים, קמח ביצים ושמן
- מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
- מקפלים את המרנג לתערובת
- מורחים על ניר אפיה או משטח סיליקון בעובי של 30X40 ס"מ
- אופים בחום של 200 מעלות 6 דקות
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת
מילוי
- מחממים שמנת ונס קפה לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולדים
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
- מצננים כשעה להתייצבות
- מורחים על הרולדה
- חותכים את הרולדה ל2 רצועות של 40 על 15
- מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לרולדיות קטנות באורך 5 ס"מ
- מקפיאים כשעה להתייצבות לפני הציפוי
ציפוי
- ממיסים את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה
- מניחים את הרולדיות על גבי רשת ויוצקים את הציפוי
הערה: מי שלא משיג בפסח בראס , ניתן לשים אגוזים גרוסים
2 תגובות
הי,
ניסיתי להכין את הרולדיות אך המילוי יצא מאוד נוזלי… האם זה צריך להיות כך או שזה צריך להיות סמיך יותר?
ודאי