שבת

|

ד׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

07/09/2024

לאישה החרדית

|

ד׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

07/09/2024

|

שבת

פינוק לחופש הגדול: רולדות ביס שוקולד קפה / מלכי אדלר

רולדות ביס קטנות במילוי גנאש קפה ממכר, יכול לשמש כפטיפור או כנשנוש ליד הקפה

לאתר של מלכי אדלר לחצו כאן

10 רולדיות

חומרים

רולדה

70 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
70 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק מאד)
20 גרם (כף גדושה) קמח (בפסח קמח תפו"א)
2 ביצים M
2 חלבונים
25 גרם (כף וחצי) סוכר
15 גרם (2 כפות) שמן

גנאש קפה

250 גרם שמנת חלבית או פרווה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן – חלבי או פרווה
כפית נס קפה

ציפוי

150 גרם שוקולד מריר
25 גרם שוקולד לבן
50 גרם שמן (1/*4 כוס)
50 גרם בראס (אגוזי לוז מסוכרים גרוסים (2/3 כוס)

אופן ההכנה:

רולדה

  • מערבבים אבקת סוכר, אבקת שקדים, קמח ביצים ושמן
  • מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
  • מקפלים את המרנג לתערובת
  • מורחים על ניר אפיה או משטח סיליקון בעובי של 30X40 ס"מ
  • אופים בחום של 200 מעלות 6 דקות
  • מוציאים מהתנור ומכסים במגבת

מילוי

  • מחממים שמנת ונס קפה לסף רתיחה
  • יוצקים על השוקולדים
  • טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
  • מצננים כשעה להתייצבות
  • מורחים על הרולדה
  • חותכים את הרולדה ל2 רצועות של 40 על 15
  • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לרולדיות קטנות באורך 5 ס"מ
  • מקפיאים כשעה להתייצבות לפני הציפוי

ציפוי

  • ממיסים את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה
  • מניחים את הרולדיות על גבי רשת ויוצקים את הציפוי

הערה: מי שלא משיג בפסח בראס , ניתן לשים אגוזים גרוסים

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

  1. הי,
    ניסיתי להכין את הרולדיות אך המילוי יצא מאוד נוזלי… האם זה צריך להיות כך או שזה צריך להיות סמיך יותר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים