יום חמישי

|

|

13/02/2025

לאישה החרדית

|

|

|

13/02/2025

|

יום חמישי

צלעות כבש וירקות בתנור / ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית , משך הכנה כשעה , שש מנות.
בתבנית אחת אנחנו מכינים את המנה עם התוספת , הירקות מקבלים מהטעם של צלעות הכבש.
במהלך הטיגון מצטברים שומנים במחבת ,רוקנו את המחבת מהשומנים
החומרים:
6 צלעות כבש
למצע הירקות:
5 בצלים חתוכים לשישה פלחים
5 בצלים סגולים חתוכים לשישה פלחים
4 בטטות חתוכות לפלחים
1 קופסת פטריות שמפיניון
11 שיני שום קלופות שלמות
4 כפות שמן זית

החומרים לרוטב :
2 כפות דבש או סילאן
1 כוס יין יבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה

1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה:
מחממים היטב מחבת פסים, וצולים את הצלעות משני הצדדים עד השחמה, מוציאים מהמחבת .
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר ,ומסדרים עליה את כל הירקות החתוכים, מתבלים בשמן המלח והפלפל כך
שהירקות יצופו בשמן והתבלינים, עליהם מניחים את הצלעות הצרובות.
מכינים את הרוטב: מכניסים סילאן היין והתבלינים לסיר רחב ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך שלוש דקות
תוך כדי בחישה מתמדת.,
מערבבים את קמח תפוחי האדמה בכוס המים ומוסיפים תוך בחישה לרוטב.
יוצקים את הרוטב על הצלעות בכף שיצופו היטב ברוטב , את שארית הרוטב יוצקים על הירקות.
מכסים את התבנית ברדיד אלומניום , אופים בתנור שחומם ל-181 מעלות במשך 1/2שעה.
מגישים חם.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים