אמפנדס תפוחי אדמה במלית בשר / שף ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

ללא חשש שרויה או קטניות

כיסוני בצק ממולאים מטוגנים עשויים מבצק תפו"א, מתכון מנצח לגיוון בפסח, אמנם המנה מצריכה זמן התעסקות, אך התוצאה שווה את ההשקעה

החומרים הדרושים:

לבצק:

2 כוסות מחית תפו"א עדיף מתפו"א אדומים (כ4תפו"א)

1 כוס קמח תפו"א

1 ביצה

כפית מלח

למלית:

250 גר' בשר טחון

בצל גדול קצוץ

סלסילה פטריות קצוצות

2 שיני שום קצוצות

100 גר' כבדים קצוצים

עגבנייה קצוצה

מלח ופלפל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. להכנת מחית תפו"א רצוי לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם, או לבשל בקליפה כשתפוחי האדמה מקררים יש לקלף ולמעוך במועך תפו"א ולהעביר דרך מסננת.
  2. למחית תפו"א מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק רך, אין צורך ללוש יותר מדי.
  3. להכנת המלית, מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים בחום גבוהה כדקה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשנה את צבעו, מוסיפים את הכבדים והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב עוד כ2-3 דקות עד שהתערובת מוכנה, מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בקמת תפו"א, לעלה בעובי ס"מ. קורצים עיגולים עם קורצן או כוס גדולה. שמים כפית מהמלית הבשרית במרכז העיגול, בזהירות סוגרים את 2 הקצוות אחת על השני כמו לקרפלך ומהדקים את הקצוות, ניתן להדק מעט גם במזלג ליצירת גימור יפה יותר.
  5. מכינים כך את כל הכיסונים, מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.
  6. אם נשאר מהכיסונים יש לטגן שוב או לאפות בתנור על מנת להשיב את הפריכות.

*לגיוון, ניתן להשתמש בבשר טחון ללא פטריות וכבדים ולחילופין למלית פרווה בפטריות ללא בשרים ועגבניות.

*ניתן לבשל את הכיסונים במים או מרק לקבלת קרפלך פסחיים.

*ניתן להשתמש בבצק להכנת קניידלך פסחיים שאינם שרויה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

2 תגובות

  1. למנוע מכשול!!!
    כבד צלוי!!!!!
    חשוב להדגיש…
    יש הרבה אנשים שקונים כבד טרי וצולים אותו בעצמם
    לא לכולם מובן שהוא צלוי

  2. וואוווו
    מתכון טעים ומעולה, במיוחד לאלו שלא אוכלים שרויה
    אמנם לא קל לעבוד עם הבצק
    אבל נראה טוב וטעים מאוד מאוד

    שווה את המאמץ!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.