דרגת קושי קלה , משך הכנה כחצי שעה , שמונה מנות.
החומרים:
750 גר' חזות עוף שלמים ללא עצמות ( 2 פרפרים שלמים)
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית עלי רוזמרין/תימין
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
7 גבעולי סלרי ללא העלים פרוסים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1 כפית חרדל
2 כפות מיונז
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן
1 כף גרידת לימון
3 שיני שום כתושות
ההכנה:
מברישים את החזות בשמן זית , מניחים בתבנית אפייה מרופדת וזורים עליהם את הפלפל הגרוס ועלי הרוזמרין.
אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 20- 25 דקות .
מקררים את חזות העוף . וחותכים לפרוסות דקות.
מערבבים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את החזות הפרוסים.
מכינים את הרוטב – טוחנים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון .
לפני ההגשה מערבבים את הסלט עם הרוטב .
הסלט נשמר 4 ימים במקרר, את הרוטב מוסיפים ממש לפני ההגשה.