סלט חזה עוף קר עם  סלרי ועשבי תיבול / השפית אורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה , משך הכנה כחצי שעה , שמונה מנות.

החומרים:

750 גר'  חזות עוף שלמים ללא עצמות  ( 2 פרפרים שלמים)

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית  עלי רוזמרין/תימין

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

7 גבעולי סלרי ללא העלים פרוסים

2 בצלים ירוקים קצוצים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1 כפית חרדל

2 כפות מיונז

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן

1 כף גרידת לימון

3 שיני שום כתושות

ההכנה:

מברישים את החזות בשמן זית , מניחים בתבנית אפייה מרופדת וזורים עליהם את הפלפל הגרוס ועלי הרוזמרין.

אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות  למשך 20- 25 דקות .

מקררים את חזות העוף . וחותכים לפרוסות דקות.

מערבבים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את החזות הפרוסים.

מכינים את הרוטב – טוחנים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון .

לפני ההגשה  מערבבים את הסלט עם הרוטב .

הסלט נשמר 4 ימים במקרר, את הרוטב מוסיפים ממש לפני ההגשה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.