בראוניז חמאת בוטנים ושוקולד/ מירב מלכה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לבראוניז

200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
סוכר 1/2 כוס + 2 כפות
קורט מלח
3 ביצים גדולות
חצי כוס קמח

לקרם חמאת בוטנים:
4 כפות גדולות חמאת בוטנים
2 כפות חמאה רכה
חצי כוס סוכר .
1/2 כוס קצפת קרה
כף אבקת פודינג וניל

לגנאש שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
150 גרם שוקולד
אגוזי לוז קצוצים לקישוט

אופן ההכנה
מחממים תנור ל -170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת חלקה.

מוסיפים סוכר ומלח ומקציפים לתערובת חלקה.

מוסיפים ביצים אחת אחת, תוך ערבוב בין כל תוספת.

מוסיפים קמח ומקציפים רק עד שנוצר בלילה חלקה.

שופכים את הבלילה לתבנית, משטחים את החלק העליון ואופים כ-20-25 דקות עד שהבראוניז מונח בקצוות, אך מעט רך במרכז.

מצננים בטמפרטורת החדר.

לקרם חמאת בוטנים:
בקערת מיקסר
חמאת בוטנים
אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים שמנת מוקצפת ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קרם סמיך.

שופכים את השמנת על הבראוניז ומחלקים באופן שווה.
מצננים כשעה במקפיא.

לגנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או מעל עד לקבלת תערובת חלקה.

יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי קרם חמאת הבוטנים ומצננים במקפיא כשעה עד ליציבות.

חותכים לריבוע בגודל הרצוי, מעטרים מעט אגוזים לוז ומגישים.

בהצלחה

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

12 תגובות

  1. היי, כתוב ברכיבים לקרם חמאת בוטנים- חמי כוס סוכר.
    באופן הכנת הקרם כתוב -אבקת סוכר,אז מה לשים- סוכר או אבקת סוכר?
    תודה!!!

  2. לאסתי–
    למה בוטנים לא טובים לחגי תשרי?
    נוהגים לא לאכול אגוזים.
    בוטן הוא ממש לא אגוז.
    על בוטן מברכים אדמה ועל אגוזים העץ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.