לבראוניז
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
סוכר 1/2 כוס + 2 כפות
קורט מלח
3 ביצים גדולות
חצי כוס קמח
לקרם חמאת בוטנים:
4 כפות גדולות חמאת בוטנים
2 כפות חמאה רכה
חצי כוס סוכר .
1/2 כוס קצפת קרה
כף אבקת פודינג וניל
לגנאש שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
150 גרם שוקולד
אגוזי לוז קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל -170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת חלקה.
מוסיפים סוכר ומלח ומקציפים לתערובת חלקה.
מוסיפים ביצים אחת אחת, תוך ערבוב בין כל תוספת.
מוסיפים קמח ומקציפים רק עד שנוצר בלילה חלקה.
שופכים את הבלילה לתבנית, משטחים את החלק העליון ואופים כ-20-25 דקות עד שהבראוניז מונח בקצוות, אך מעט רך במרכז.
מצננים בטמפרטורת החדר.
לקרם חמאת בוטנים:
בקערת מיקסר
חמאת בוטנים
אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים שמנת מוקצפת ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קרם סמיך.
שופכים את השמנת על הבראוניז ומחלקים באופן שווה.
מצננים כשעה במקפיא.
לגנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או מעל עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי קרם חמאת הבוטנים ומצננים במקפיא כשעה עד ליציבות.
חותכים לריבוע בגודל הרצוי, מעטרים מעט אגוזים לוז ומגישים.
בהצלחה
14 תגובות
האם אפשר להמיר לגירסה פקוטה
אם כן- מה מטמלץ?
מתכון מעולה!!! אני אוהבת להכין עוגות טעימות וזו אחת מהטובות ביותר!
אשמח לדעת באיזה גודל תבנית מדובר
הבראוניז יצא פצצה ,
תודה על המתכון.
וסליחה על השאלה , למה אסור חמאת בוטנים בתשרי
היי, כתוב ברכיבים לקרם חמאת בוטנים- חמי כוס סוכר.
באופן הכנת הקרם כתוב -אבקת סוכר,אז מה לשים- סוכר או אבקת סוכר?
תודה!!!
שלום, האם אפשרי להכין בגרסת פרווה?
ואם כן במה להחליף?
באיזה גודל תבנית להשתמש? וכמה שוקולד לגנאש?
דחוףףף!!!
מדובר בשמנת להקצפה לפני הקצפה או שמנת שכבר הוקצפה?
לאסתי–
למה בוטנים לא טובים לחגי תשרי?
נוהגים לא לאכול אגוזים.
בוטן הוא ממש לא אגוז.
על בוטן מברכים אדמה ועל אגוזים העץ?
נראה מוצלח ממש, חבל שלא מתאים לתשרי בגלל החמאת בוטנים. מה אפשר לשים במקום?
סליחה על הבורות, מדוע חמאת בוטנים לא מתאימה לתשרי?
כמה שוקולד לגנאש?
חסר כמות שוקולד לגנאש
המתכונים ממש נהדרים של עוגות שוקולד אני חובבת מושבעת של שוקולד