כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

פטה כבד / ברוכי קופטייל

מנת פתיחה עשירה, טעימה ויפיפיה.

מתאים גם להגיש במנת הביצים בשבת בבוקר.

אני הכנתי אותה לשבע ברכות, הגשתי אותה על לחם מלא שקליתי בטוסטר פסים.

ועיטור של טוויל תחרה מהפנט, שגם לו אקדיש פוסט שיתופון בפני עצמו.

 

פטה כבד | כ 7-10 מנות

  • 5 בצלים קצוצים
  • 250 גר' כבד עוף צלוי
  • 2 ביצים מבושלות
  • 4 כפות יין אדום מתוק
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט סילאן או סוכר אם יש צורך
  • מעט מים

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל בשמן/שמןזית על אש נמוכה עד שהוא נהיה שקוף וקצת ענברי.
  • מוסיפים את הכבדים ומטגנים עוד כדקה.
  • מוסיפים יין ותבלינים ומטגנים עוד 5 דקות.
  • מעבירים למעבד מזון או טוחנים בבלנדר מקל את כל הרכיבים כולל הביצים עד לקבלת ממרח חלק.
  • לפעמים יש צורך להוסיף מעט מים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • הטעם אמור להיות מתקתק מעט ונימוח.
  • משטחים תבנית מרופדת בניילון נצמד, מקררים היטב במקרר ופורסים.

כמה יפה תחרה….

כדאי לדעת:

  • ניתן לוותר על הביצים הקשות ולהוסיף גזר מגורד עוד בשלב הטיגון של הבצל.
  • כדי להעשיר את הטעם, לאחר טיגון הבצל, מוסיפים כחצי כוס ציר עוף וכמה עלי תבלין (עלי דפנה, פטרוזיליה, סלרי אמריקאי) ומבשלים עם הכבדים עד שהנוזל מצטמצם.
  • במידה ורוצים להגיש כמנת פתיחה יציבה מומלץ להוסיף כ50 גר' מרגרינה רכה (לא מומסת) בזמן הטחינה של המסה.

לאתר של ברוכי לחצי כאן, למעקב אחרי ברוכי לחצי כאן

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 5 שעות

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 15 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 18 שעות

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

מִלִּים צְרִיכוֹת לִהְיוֹת | לאה הורביץ

לפני 5 ימים

|

0

היי לכולן, זו אני, האישה הבודדה

לפני 5 ימים

|

3