קיש בטטה מושלם/ אסתי זנו

שיתוף ב email
שיתוף ב print

המתכון לפי תבנית קוטר 28
אפשר להכין גם בתבנית אלומיניום/תבניות אישיות.

לבצק:
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
ביצה L
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

למלית:
3 בטטות בינוניות
2 בצל
שמנת מתוקה 250 מ"ל
ביצה L
מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
לבצק: חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים במעבד מזון עם להב סכין יחד עם הקמח הפלפל והמלח עד לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דק.
למלית: חותכים את הבצל לחצי ואז לפרוסות, מזהיבים עם שמן במחבת. את הבטטות חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים למחבת. מקפיצים יחד על אש בינונית כרבע שעה.
מוסיפים מעט מלח ופלפל ומקררים.
לרוטב: טורפים היטב עם מזלג ביצה 1, שמנת מתוקה, חצי כפית מלח כפית שטוחה אגוז מוסקט ומעט פלפל שחור.
מרכיבים את הקיש:
מרדדים לעובי של סנטימטר 1 את הבצק על נייר אפיה מקומח. מעבירים לתבנית בעזרת המערוך ומהדקים בעזרת האצבעות לשוליים של התבנית, חותכים עם סכין את השאריות של הבצק, מפזרים את הבצל והבטטה על הפאי ומכסים ברוטב.
אפשר להוסיף למעלה שומשום, שקדים פרוסים, גרעיני חמניה ועוד..
אופים בערך חצי שעה- עד שהשוליים זהובים.
לבריאות

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.