יום חמישי

|

|

12/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

12/12/2024

|

יום חמישי

אסאדו במייפל בבישול ארוך וטעם מושלם / ברוכי קופטייל

נתח בקר מובחר, עשיר בשומן (ניתן להחליף בסוגי נתחים שונים, אך מומלץ נתח עם שומן) בתיבול מתקתק עדין של מייפל, וחריפות קלה של רוטב צי'לי,

הקפידו על כל ההוראות, ותקבלו מנת בשר מושלמת

 

אסאדו במייפל בתנור 12 שעות

  • נתח אסאדו במשקל 1-2 ק"ג עשיר בשומן (אפשר ומומלץ גם עם העצם)
  • 1/2 כוס סירופ מייפל (מומלץ סירופ אמיתי ולא בטעם מייפל)
  • מעט שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • רבע כוס רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

  • פורסים 2 יריעות נייר כסף גדולות במיוחד.
  • מקמטים נייר אפיה, פותחים ומיישרים.
  • הקימוט נותן לנו גמישות בנייר והוא יכול לשמש ככלי קיבול.
  • שמים על נייר הכסף .
  • שמים את הנתח במרכז.
  • מזלפים מעל שמן זית מלח ופלפל שחור, ומעסים את הנתח היטב מכל צדדיו.
  • שופכים מעל את שאר התיבול.
  • סוגרים את הנייר היטב, ומהדקים מעל עם שכבה א' של נייר כסף ושוב עם שכבה ב'.
  • מכניסים לתבנית ומכסים שוב את כל התבנית.
  • אופים בתנור שעה ראשונה על חום של 250 מעלות.
  • ועוד 11 שעות (כן כן, זה לא טעות!) על חום של 100 מעלות.
  • בתאבון.
  • ניתן לקצר את זמני האפיה, ולאפות על חום של 180 כ4-6 שעות.

ניתן לקצר את זמני האפיה, ולאפות על חום של 180 כ4-6 שעות

לאתר של ברוכי לחצי כאן, למעקב אחרי ברוכי לחצי כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

  1. המתכון ניראה טוב מאוד,
    תודה רבה.
    אבל אם יורשה לי רק להמליץ שבמקום הנייר כסף- שמפריש רעלים וגם טעמים לא רצויים, ניתן להשתמש בסיר "רוסטר" שמיועד לבישול ארוך מאוד בתנור וגורם לבשר להתרכך מצויין!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים