עוגת פודינג נוסטלגית / ברוכי קופטייל

שיתוף ב email
שיתוף ב print

 

תבנית תנור

  • בצק:
  •  3 כוסות קמח
  • 1  שקית א. אפיה
  •  250 גר' מרגרינה (אני החלפתי ב50 גר' מרגרינה ובכוס עם ביצה ושלושת רבעי שמן מעורבב היטב, במקום 200 גר' מרגרינה נוספים)
  • 3  כפות סוכר
  • 6  חלמונים
  • 2  כפות יין או מיץ
  •  2 סוכר וניל

אופן ההכנה:

  • מעבדים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, ומשטחים את הבצק לשכבה דקה על הנייר

קרם שוקולד:

  • 4 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 1 1/4 כוסות סוכר
  • 7 כפות קקאו
  • 3 כפות תמצית וניל
  • 1 כף קפה מומס ברבע כוס מים חמים
  • קורט נדיב של מלח
  • 300 גרם מרגרינה (גם כאן המרתי 200 גר' מרגרינה לביצה ושמן ושמתי רק 100 גר' מרגרינה).


מעבדים במעבד מזון לקרם חלק. (אני הכנתי הכל בקערה של הבצק ללא שטיפה) שופכים את השוקולד על הבצק ואופים על חום של 180 מעלות 15-20 דק', מוציאים מהתנור ומצננים.

למרנג/פודינג

  • 9 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1.5 חב' פודינג וניל

מקציפים את החלבונים (השתמשתי שוב באותה קערה אבל הפעם שטופה היטב) ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע במרנג, מורחים את הפודינג על שכבת השוקולד האפויה, מיישרים היטב, אופים בתנור על 160 מעלות כ30 דקות

מצננים את העוגה וחותכים בעזרת סכין משוננת בתנועת ניסור את שכבת המרנג כדי שלא ישבר

ההמרה של מרגרינה: על כל 200 גר' מרגרינה בכוס ח"פ של שתיה חמה מקששקשים ביצה ומוסיפים שמן עד למעלה, מערבבים היטב ומשתמשים.

 

לאתר של ברוכי לחצי כאן, למעקב אחרי ברוכי לחצי כאן

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.