דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: 40 דקות, כמות: לתבנית בגודל 30X40 ס"מ
החומרים לבצק פירורים:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת פיה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 ביצה
3 כפות מים
1/4 כפית מלח
החומרים למלית השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו
3/4 כוס מים
1 כף ליקר או מחית וניל
3/4 כוס שמן
5 ביצים
אופן ההכנה:
מכינים את המלית – מכניסים את השוקולד, הקקאו, הסוכר, הליקר, המים והשמן לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שהשוקולד נמס. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לנוזל השוקולד שבסיר בזרם דק תוך כדי בחישה מתמדת. מסירים מהאש.
מכינים את הבצק – מכניסים את הקמח עם כל שאר החומרים לקערת לישה עם וו K. לשים עד שמתקבל בצק פירורי. משטחים שתי שליש מכמות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מהדקים היטב את הבצק לתבנית.
אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 10 דקות, מוציאים מהתנור ושופכים את מלית השוקולד על הבצק. מחזירים לתנור ואופים במשך 8 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים את פרורי הבצק הנותרים על שכבתת השוקולד באופן אחיד.
מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהפירורים מתחילים להשחים.
מוציאים מהתנור ומקררים לפני שפורסים את העוגה.
פורסים לריבועים בגודל 3X3. שומרים את העוגה בקופסה אטומה היטב עד להקפאה.
3 תגובות
הכנתי את העוגה לשבת- והיא ממש טעימה. כולם נהנו ממנה מאוד.
שלום אפיתי את העוגה היא טפחה יפה ואחכה שקע מאוד למה
תודה על מתכון מעולה
הכנתי לשבת כולם אהבו מאד !!