מכירה את התחושה הנשית הזו שאת לקראת יציאה לחל"ד, הבטן הולכת וגדלה ויחד איתך גדלים החששות שלך כבעלת עסק? איך העסק יוכל להמשיך לתקתק כמו שעון בלעדייך??
ייתכן שעבורך תקופה זו היא דווקא תקופת השיא בפעילות העסק ואולי אפילו העסק בנקודת זינוק משמעותית ולכן מנהלות רבות מוצאות את עצמן קרועות בינן לבין עצמן – איך גם לנהל את העסק כראוי בלי שזה יבוא על חשבון הבייבי שכל כך זקוק לנו ולא על חשבון הכוחות הפיסיים והנפשיים שלנו.
ביננו- כמה אנחנו זקוקות לחופשה הזו. זמן מעולה להבראה והתחדשות.
אלו פעילויות עסקיות כן יכללו בחופשת הלידה שלי ואלו לא?
האם אעסוק רק בשימור העסק או שגם ארצה לקדם אותו?
כיצד אערך מבחינת כח אדם?
על אלו נהלי עבודה חשוב שאקפיד?
כיצד אבצע בקרה על תהליכי העבודה?
זהו בדיוק התזמון הנכון לתרגם ברמה המעשית את המימד המנהיגותי שבנו כמנהלת עסק. להקדיש זמן לתכנון, כן תכנון.
לשתף את הצוות ולעודד הצעת רעיונות לפיתוח וייעול של התקופה הקרובה, לקדם חלוקת תחומי אחריות ופונקציות חשובות, לשדר המון אמון והערכה, לזוז מעט הצידה ולא להישאב ל'מיקרו ולשוטף'.
והרי הפרקטיקה:
אתייחס ל 5 שיקולים מנחים:
*דופק ניהולי.
*תכנון.
*תעדוף.
*Timing
ארגון: מי עושה מה ומתי?
נקודת המוצא שלנו צריכה להתחיל בבירור עצמי מעמיק עם האישה שבי ובהתכתבות עם משאבי הזמן והאנרגיה שלי קודם כל כאישה ואחר כך כמנהלת.
במה אני צופה שאני אוכל לעמוד כלומר אלו משימות ופונקציות אוכל להמשיך למלא והחל ממתי? (אחרי שבוע/חודש/ חודשיים) ואלו פעולות עלולות להכביד עליי ולא שייך בעליל להכניסן ללו"ז שלי?
חשוב לזהות את אותן פונקציות שנוהלו על ידי ולחלקן בין העובדות בעסק כאשר נדרשת התאמה בין היכולת, הכישורים והנסיון של העובדת לבין הפונקציות הנ"ל.
שיקול נוסף וחשוב שצריך להנחות אותנו בחלוקת התפקידים הוא האם אותה עובדת עלולה לגרום נזק באותו תחום או שמא היא שתלטנית מעט ויכולה להשתלט מעט על יתר העובדות או על אותו תחום עשייה.
כמו כן חשוב שתהיה הוגנות בעת חלוקת התפקידים בין העובדות.
לאחר שביצענו את חלוקת התפקידים (וכדאי מאוד לפעיל יצירתיות ניהולית ושיתופיות מירבית בשלב זה), חשוב שנרכז זאת בטבלה מסודרת באותיות קידוש לבנה כך שכל אחת תדע מי עושה מה ומתי ועל אלו אירועים/ לקוחות/תחומים ספציפיים היא אחראית.
קבעי נהלים ברורים מראש לגבי אופן ההתקשרות עימך (מייל/זום/ווטסאפ/שיחה טלפונית) ובעיקר *זמני* ההתקשרות איתך (קביעת שעה, יומי/ דו שבועי וכו') בזמנים שתסכמו עליהם מראש תוכלי לתת מענה לשאלותיהן ולהרגיע אותן.
הקשיבי לקולות שבך ותני בהן את האמון שהן מסוגלות להסתדר גם בלעדייך אך בשעת קושי, תמכי בהן והעניקי להן את המענה המקצועי.
קביעת גבולות זמן ומועדי התקשרות יאפשרו לך לשמור על *סנכרון* עימן ולבצע בקרה על המתרחש בעסק מבחינת תהליכי העבודה והתפוקות מבלי להקשות עלייך ולהעמיס עלייך פיסית ונפשית.
הדגישי שבמקרים דחופים ממש לאחר שלא מצאתן פתרון צוותי ניתן יהיה לפנות אלייך ותשתדלי לענות בהקדם.
במידה והנך מעסיקה ראש/ת צוות, האצילי סמכויות והיעזרי בה גם בתהליכי הבקרה כך יוסר מעלייך נטל נוסף.
במידה ואין לך עדיין עובדת אולי זו השעה לאחל גם לעצמך מזל טוב על העסקת העובדת הראשונה שלך?
כמובן יש לבדוק היתכנות כלכלית, לבנות הגדרת תפקיד ותנאי העסקה שמתכתבים עם צרכייך הניהוליים והכלכליים אם את כן שוקלת להכניס עובדת חדשה לעסק מומלץ לא לחכות לנקודת הסיום אלא יפה שעה אחת קודם לפחות חודשיים לפני הדדליין בכדי ששלב הקליטה והחניכה (ולפעמים גם עזיבה) יעשו כראוי ולא בלחץ וחוסר מקצועיות.
כמו כן לעיתים אותה עובדת חדשה איננה מתאימה ואנחנו צריכים לקלוט עובדת אחרת, חשוב שיהיה לנו מספיק זמן לתמרון.
בצומת זו חשוב לתעדף יעדים ומטרות ואולי אף להוריד הילוך ולדעת לאלו איזורים חדשים ופרוייקטים שעליהם חלמתי כרגע אני לא נכנסת אליהם.
שיקול ה Timing כאן הוא קריטי ועלינו לזכור שלקראת חל"ד לא מומלץ ליזום פרוייקטים חדשים כי יכולת הבקרה שלך עליהם לא תהיה במיטבה.
אחרון חביב – אם ישנה סוגייה ספציפית שמטרידה אותך שתפי את הצוות שלך, חישבי עימן יחדיו איך לפתור אותה בכדי לרתום את העובדות למשימה, ההחלטות שתתקבלנה בסוף תגברנה בקרבן את רמת המחוייבות הארגונית שלהן ואת מידת האחריות והשותפות שלהן לעסק, והן את התמיכה שלהן בנו כמנהלות-מנהיגות
בימי חופשת הלידה שגורמים לנו לכאבי בטן כבר מעכשיו הירגעי, לעיתים הפחד הוא הרבה יותר גדול מהמציאות עצמה!
לצד כל ההמלצות שציינתי חשוב שתזכרי כי עובד טוב – הוא עובד שטוב לו, השקיעי חשיבה ומשאבים בפיתוח העובדים ובהעלאת מחוברותם לארגון.
כיצד עושים זאת?
על כך בפוסטים הבאים בע"ה
כתבה:
שירה גמליאל (M.A)
מנכ"לית רזי שיח
ייעוץ ארגוני ופיתוח מנהלים
050-2506710
*מזמינה אתכם להנות בקביעות מתכנים ניהוליים עדכניים, מעניין אותך? לחצי כאן
או באתר הבית