כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

קציצות טונה מרוקאיות ברוטב עגבניות

החורף שכבר ממש כאן, מביא איתו את הצורך בארוחות משביעות, עשירות ומחממות. זה הזמן לפתוח טונה סטארקיסט, להשקיע בקציצות עשירות, ולהוסיף לרוטב נהדר שפותח את התאבון ולהנות מארוחה מושלמת.
טונה הינו אחד הדגים שניתן להכין אותו במגוון רחב של דרכים, על הגריל, בתוך סלט, דג טונה חריף במחבת וכמובן גם כקציצות. לכל מתכון ישנו ייחוד משלו ואת ההצלחה של המתכון הזה אפשר לייחס לרוטב שיכול להפוך מנה בינונית למנה מעולה.
לטונה נהוג לייחס סגולות בריאות יוצאות מן הכלל. זהו דג בריא, עם כמות גבוהה של חלבון טבעי ובלי תכולה משמעותית של שומן או כולסטרול. אם גם אתם רוצים להעשיר את הטונה בטעם פיקנטי חריף ונהדר, תמצאו את המתכון הזה של קציצות טונה ברוטב עגבניות כמוצלח במיוחד!
כותבי המתכון: שף ג'ול שלופי ושף ניקי גרנר

מצרכים:
4 קופסאות טונה סטארקיסט (מסוננות היטב)
פלפל חריף
200 גרם סולת
4 כפות קמח
4 ביצים
5 כפות שמן
אגודת פטרוזיליה קצוצה
5 עגבניות פרוסות
3 פלפלים ירוקים פרוסים
פלפל חריף פרוס
ראש שום קצוץ
אגודת כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה טונה, סולת, קמח, ביצים, פטרוזיליה, פפריקה, כורכום ומלח לפי הטעם. משאירים למנוחה כשעה.
בסיר שטוח מחממים את השמן, מטגנים את השום ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה .
מרימים את המכסה ומוסיפים מעט מים רותחים במידה ונדרש כדי לקבל רוטב סמיך.
יוצרים כדורים מתערובת הטונה, מניחים בזהירות ברוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה. (מוסיפים מים במידה ונדרש – הרוטב צריך לכסות לפחות 80% מגובה הקציצות).
לארוחה מושלמת- ניתן להגיש עם אורז או קוסקוס.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

עקבות במים | אביה .פ.

לפני 10 שעות

|

0

בודדה? מישהו למעלה שולח לך חיבוק | ליאת קרן

לפני 11 שעות

|

0

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 12 שעות

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 22 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני יום 1

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0