טארט לימון בציפוי גלאסג' מבריק/ השפית ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: שעתיים, החומרים: תבנית פאי נשלפת בקוטר 24 ס"מ

החומרים לבצק פריך:

220 גרם קמח (1ו-3/4 כוסות)

80 גרם אבקת סוכר (4 כפות גדושות)

1 ביצה

150 גרם חמאה/מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כפית מלח

1-2 כפות מים

החומרים למלית לימון:

3/4 כוס מיץ לימון טרי

1/2 כפית גרידת לימון

2 ביצים

1 כוס סוכר

4 חלמונים

4 כפות שטוחות קורנפלור  (40 גרם)

1 כפית ליקר לימון (לא חובה)

3 כפות שמן קוקוס או חמאה

החומרים לציפוי גלאסג' לימון

85 גרם שוקולד לבן פרווה/חלבי

50 גרם קצפת צמחית

50 גרם גלוקוז

4 גרם ג'לטין

25 מיליליטר מים

טיפת צבע מאכל צהוב (לא חובה)

1 כפית ליקר לימון (לא חובה)

לקישוט העוגה:

100 מיליליטר קצפת צמחית

פרוסות לימון מסולסלות

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: מכניסים קמח, מלח ואבקת סוכר לקערת לישה עם וו K. טובלים את המרגרינה בקמח ומגרדים על מגרדת גסה. מתחילים ללוש במשך 2-3 דקות עד שהמרגרינה נבלעת בקמח. מוסיפים את הביצה והמים ולשים במשך 2 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. אוספים את הבצק ויוצרים צורת דיסק. עוטפים בניילון ומקררים במקרר במשך כשעה וחצי.

מרדדים את הבצק לקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית. מכניסים את עלה הבצק לתבנית ומהדקים לדפנות. מסירים את עודפי הבצק. מנקבים את הבצק במזלג, מכסים ברדיד אלומיניום וממלאים בגרגירי חומוס כמשקולת. מעבירים את הבצק למקפיא למשך שעה לפחות ולאחריה אופים את הבצק באפיה עיוורת בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך כ-12 דקות. מסירים את גרגירי החומוס ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק משחים ומקררים.

בינתיים מכינים את מלית הלימון: מכניסים את כל מרכיבי המלית לסיר בינוני ומערבבים היטב. מחממים את הסיר תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים 3 כפות שמן קוקוס, בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את המלית על פני הבצק האפוי ומקררים.

מכינים את הגלאסג': מכניסים את הג'לטין לכוס עם המים ומשהים למשך עשר דקות. מחממים את הג'לטין במיקרו בפולסים קצרים של עשר שניות עד שמתקבל נוזל צלול. מכניסים את השוקולד הלבן, הגלוקוז והקצפת הצמחית לקערת זכוכית וממיסים על בן מארי או במיקרו בפולסים קצרים מערבבים היטב ומוסיפים את הג'לטין המומס. מערבבים שוב ומסננים את כל המסה דרך מסננת דקה. מקררים לטמפרטורת החדר לפני שיוצקים על העוגה. שופכים את הגלאסג' על העוגה.

מקציפים את הקצפת ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב. מזלפים תלוליות קצפת סביב העוגה. מניחים פרוסות לימון במרכז ומקררים עד להגשה.

העוגה טובה בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.