האמת..אני אישית לא אוהבת לימון..אבל על הטארט הזה אני משוגעת…
היום אני מצרפת לכן מתכון לטארט לימון. יחסית זה טארט פשוט ובהחלט
ל"בית" אבל גם נראה מצוין ולא מסובך!
בצרפת בכל קונדיטוריה הכי בסיסית תמצאו את ה" tarte au citron" .
אומנם בקונדיטוריות הבוטיק שידרגו אותו ושינו את הצורה שלו ואופן ההגשה
אבל בתכלס הבסיס אותו דבר.
בד"כ זה יותר מגיע בצורת "טארטלט" אבל פה אתן לכם מתכון
לטארט גדול.
לבצק פריך: (מתאים לכל סוגי הפאי המתוק…)
מביאה לכם את הבצק ההכי פשוט וקל ואני מאמינה שהרבה מכירים אותו (אמרנו שנשתדל פשוט…:)
הוא נקרא בצק 1 2 3 כי זה הפרופורציות במתכון:
100 ג' סוכר
200 ג' חמאה או מרגרינה
300 ג' קמח
מערבבים במעבד מזון או בוו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת פירורים.( שימי לב במעבד מזון החמאה/ מרגרינה תהיה קרה בוו גיטרה רכה) מעבדים מעט עד לקבלת בצק ולא יותר! .
מכניסים לקירור לחצי שעה.
לרידוד קל ולא נדבק: מרדדים בין 2 ניירות אפיה. שוטחים על תבנית פאי או רינג.
אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ15 דקות עד להזהבה. מקררים וחולצים מהתבנית.
מילוי
140 ג' מיץ לימון טרי
4 ביצים
220 ג' סוכר
200 ג חמאה/ מרגרינה
מבשלים מיץ לימון סוכר וביצים עד להסמכה. חשוב מאוד: מערבבים כל הזמן אחרת החלבונים ייקרשו ותיווצר חביתה!!!. כשהתערובת מסמיכה מורידים מהאש ומקררים מעט. מוסיפים חמאה/ מרגרינה וטוחנים עם בלנדר מוט.
יוצקים לתוך הפאי מקררים ומקפיאים מעט.(כדי שתערובת הלימון תתקשה ויהיה קל יותר לזלף את המרנג)
עד לשלב זה ניתן להכין מראש ולהקפיא ולשמור את המרנג ליום האחרון. את המרנג אי אפשר להקפיא.
למרנג (הקצף..):
120 ג' חלבון ( 4 חלבונים)
120 ג' סוכר
120 ג' אבקת סוכר
מקציפים חלבון וסוכר עד ליצירת מרקם יציב. מסננים לתוך המרקם אבקת סוכר (אחרת יהיו גושים של אבקה במרנג) ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול (זהירות לא להפיל את המרקם)
שמים את המרנג בשקית זילוף עם צנטר בצורת כוכב. מזלפים על כל הפאי.
לוקחים ברנר ושורפים מלמעלה.
מי שאין לה ברנר יכולה לחמם תנור על גריל ולהכניס לדקה את הפאי. אני ממליצה לעמוד ליד וממש להזהר כי זה נשרף מהר מאוד!!
כמובן שישנה אפשרות מאותו מתכון להכין טארטלטים. אותו דבר בדיוק רק בתבניות או רינגים קטנים…
הרבה הצלחה ובתאבון!!
בהצלחה ושבת שלום,
מרים אלחדד
MIREL- תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק.
054/8413120
למתכונים נוספים לשאלות להזמנות או לקורסים בתחום אני מזמינה אותך להתרשם מהאתר שלי:)
תגובה אחת
לא צריך לאפות את הפאי עם הלימון?