החומרים:
בצק
380 גרם קמח
130 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה/ מרגרינה
ביצה אחת
כף מים קרים
קורט מלח
קרם לימון
מיץ סחוט מ 4 לימונים
3 ביצים
גרידת לימון( מלימון אחד)
150 גרם סוכר
כף גדושה קורנפלור
50 גרם חמאה/ מרגרינה רכה
צרור עלי נענע
מרנג
70 גרם חלבונים
70 גרם סוכר
70 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק
במעבד מזון/ במיקסר עם וו גיטרה/ ידנית
נערבב היטב את כל החומרים לבצק אחיד,
נרדד בין שתי ניירות אפיה ונקפיא 10 דקות,
נוציא מהמקפיא ונקרוץ עיגול בגודל התבנית ונחתוך פסים ליצירת הדפנות
נניח בתוך התבנית/ רינג ונחבר , ניצור חורים בתחתית בעזרת מזלג
ונכניס שוב להקפאה למשך חצי שעה .
נוציא מהמקפיא ונאפה 25 דקות/ עד להזהבה.
קרם לימון:
נשים בסיר: ביצים, מיץ לימון סוכר וקורנפלור
נערבב היטב ללא הפסקה עד להסמכה, נוסיף את גרידת הלימון עלי הנענע והחמאה/ מרגרינה
נמתין מעט ונטחן בעזרת מוט בלנדר לקרם חלק.
מרנג:
במיקסר נקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב מאוד, נוסיף אבקת הסוכר ונערבב בעדינות,
הרכבת העוגה
נשפוך את קרם הלימון לפאי האפוי, נכניס למקפיא למשך שעה להתייצבות מלאה, נזלף מרנג עם צנתר אהוב, ונצרוב עם ברנר/ מצית טורבו, נקשט בעלי נענע טריים.
בהצלחה!
להזמנות עוגות ומארזים משרה בפלאפון ובווצאפ- 0508356000
או במייל: [email protected]