יום שלישי

|

|

29/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

29/04/2025

|

יום שלישי

כוס קינוח ענן גבינה/ לאה קליין

כוס מלאה בקרם גבינות מתוק ואוורירי ומעליו ענן משוקולד לבן שעשוי בטכניקה מיוחדת. (אין לך זמן לטכניקות חדשות? תמיד אפשר לזלף ענן שעשוי משמנת מתוקה מוקצפת)

ענן שוקולד גבינה
200 גרם מים
2 גרם אבקת ג'לטין
175 גרם שוקולד לבן

הכנה
1. מערבבים את המים עם הג'לטין בתוך סיר  ומשהים כמה שניות.
2. מחממים רק עד לסף רתיחה. מוודאים על ידי ערבוב שכל הג'לטין נמס, ויוצקים על השוקולד הלבן
3. טוחנים הכל היטב עם בלנדר מוט.
4. מעבירים למקרר לשעתיים עד שהמסה הנוזלית מתגבשת ומתייצבת ובינתיים מכינים את קרם הגבינה.

לקרם גבינה
2  שמנת מתוקה (500 גרם)
3 חלמונים
80 גרם  סוכר
100 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינת מסרפונה או גבינת שמנת

הכנה
1. מערבבים את כל הגבינות בקערה
2.  מערבבים היטב חלמונים סוכר ושמנת עד שנוצרת מסה חלקה והמוגנית ( הסוכר מתמוסס והחלמון מעורבב היטב)

3. מעבירים את המסה לסיר ומבשלים עד 83 מעלות או עד שמרגישים התעבות קלילה בתחתית הסיר.  בזמן הבישול מערבבים ומגרדים את התחתית בעזרת מרית בעקביות וללא הפסקה.

4. יוצקים את המסה החמה החם על הגבינות. מוטב דרך מסננת,  ומערבבים או טוחנים הכל למסה חלקה מבריקה ונוזלית.
5. מעבירים לשקית זילוף וממלאים כל כוס עד 3/ 4 מהגובה שלה (כ80 גרם , אך זה משתנה מכוס לכוס)
6. מעבירים למקרר להתייצבות ראשונית (במתכון אין מייצבים אבל גבינת השמנת עושה את העבודה)

הרכבה:
1. מוציאים את הכוסות מהקרר
2. מעבירים את ג'ל השוקולד הלבן מהמקרר אל קערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית גבוה.
בהתחלה הג'ל נשבר ונראה שכלום לא יקרה אך לאט לאט הג' ל מתאוורר ומקבל מרקם קרמי אחיד.
6.מעבירים את הקרמי ( הוא מרגיש ממש נוזלי אבל שומר על צורת ענן יפה בזילוף) לשקית זילוף עם צנטר עגול פתוח קוטר 2 ס"מ ומזלפים על כל כוס קרם גבינה תלולית גבוה. הענן שוקע קלות לתוך הקרם ויוצר מראה ענני

טיפ נוסף:  אם רוצים לקבל את מראה הבועות הגדולות שבתמונה,  ממש לפני ההגשה מקציפים חלב עם בלנדר מוט. כאשר רגלי המוט מבצבצות החוצה מהנוזל נוצרות הרבה בועות. אוספים בועות עם כף ומחליקים לכל כוס. מגישים מיד.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים