כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שישי
|
ט״ו בסיון ה׳תשפ״ד
|
21/06/2024

כוס קינוח ענן גבינה/ לאה קליין

כוס מלאה בקרם גבינות מתוק ואוורירי ומעליו ענן משוקולד לבן שעשוי בטכניקה מיוחדת. (אין לך זמן לטכניקות חדשות? תמיד אפשר לזלף ענן שעשוי משמנת מתוקה מוקצפת)

ענן שוקולד גבינה
200 גרם מים
2 גרם אבקת ג'לטין
175 גרם שוקולד לבן

הכנה
1. מערבבים את המים עם הג'לטין בתוך סיר  ומשהים כמה שניות.
2. מחממים רק עד לסף רתיחה. מוודאים על ידי ערבוב שכל הג'לטין נמס, ויוצקים על השוקולד הלבן
3. טוחנים הכל היטב עם בלנדר מוט.
4. מעבירים למקרר לשעתיים עד שהמסה הנוזלית מתגבשת ומתייצבת ובינתיים מכינים את קרם הגבינה.

לקרם גבינה
2  שמנת מתוקה (500 גרם)
3 חלמונים
80 גרם  סוכר
100 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינת מסרפונה או גבינת שמנת

הכנה
1. מערבבים את כל הגבינות בקערה
2.  מערבבים היטב חלמונים סוכר ושמנת עד שנוצרת מסה חלקה והמוגנית ( הסוכר מתמוסס והחלמון מעורבב היטב)

3. מעבירים את המסה לסיר ומבשלים עד 83 מעלות או עד שמרגישים התעבות קלילה בתחתית הסיר.  בזמן הבישול מערבבים ומגרדים את התחתית בעזרת מרית בעקביות וללא הפסקה.

4. יוצקים את המסה החמה החם על הגבינות. מוטב דרך מסננת,  ומערבבים או טוחנים הכל למסה חלקה מבריקה ונוזלית.
5. מעבירים לשקית זילוף וממלאים כל כוס עד 3/ 4 מהגובה שלה (כ80 גרם , אך זה משתנה מכוס לכוס)
6. מעבירים למקרר להתייצבות ראשונית (במתכון אין מייצבים אבל גבינת השמנת עושה את העבודה)

הרכבה:
1. מוציאים את הכוסות מהקרר
2. מעבירים את ג'ל השוקולד הלבן מהמקרר אל קערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית גבוה.
בהתחלה הג'ל נשבר ונראה שכלום לא יקרה אך לאט לאט הג' ל מתאוורר ומקבל מרקם קרמי אחיד.
6.מעבירים את הקרמי ( הוא מרגיש ממש נוזלי אבל שומר על צורת ענן יפה בזילוף) לשקית זילוף עם צנטר עגול פתוח קוטר 2 ס"מ ומזלפים על כל כוס קרם גבינה תלולית גבוה. הענן שוקע קלות לתוך הקרם ויוצר מראה ענני

טיפ נוסף:  אם רוצים לקבל את מראה הבועות הגדולות שבתמונה,  ממש לפני ההגשה מקציפים חלב עם בלנדר מוט. כאשר רגלי המוט מבצבצות החוצה מהנוזל נוצרות הרבה בועות. אוספים בועות עם כף ומחליקים לכל כוס. מגישים מיד.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

לפני חינוך הילדים: האם את מובנת לעצמך, מחוברת? | סיון רהב מאיר

לפני יום 1

|

0

כמה הנחות יסוד (ומחמאות) ונמשיך :) | אפרת ברזל

לפני יום 1

|

0

פלפלים ממולאים עם קינואה ברוטב עגבניות | בתאל בראון

לפני יום 1

|

0

כשהבית הופך לזר: איך ילדי קו האש מתמודדים רגשית עם הפינוי מביתם עקב המלחמה | אביטל חיים

לפני יום 1

|

0

בתיה הרשקוביץ במסר לאימהות: אל תחששו להיות מעורבות בחיי החברה של בנותיכן, לפעמים זה קריטי!

לפני יום 1

|

0

מותר להכין בשבת סלט אבוקדו? | הלכות טוחן

לפני יום 1

|

0

כמה השקעת עד היום ללימוד על קדושת הבית?

לפני 2 ימים

|

0

אני לא במבה | רחלי לייטנר

לפני 2 ימים

|

0

סרטון הדרכה מדוייק: כך תכיני על מחבת פיתות ביתיות ממולאות בגבינה | שף מורן פינטו

לפני 2 ימים

|

0

אופק להגשמת חלום מקצועי בבריאות הגוף והנפש

לפני 2 ימים

|

0

מה שמשחק אחד ביום עם הילד שלכם יכול לעשות לקשר ביניכם | אביטל חיים

לפני 2 ימים

|

0

חסר לך משהו? כך תוכלי לדעת מה השם רוצה ממך! | החיזוק היומי

לפני 2 ימים

|

0

יפית שטרית במסר לכל המועדות: "רק ה' יודע כמה נפלתי! אבל בסוף, קמתי!"...

לפני 2 ימים

|

2

נמסה בפה ובלתי אפשרית: פשטידת תפוחי אדמה וגבינות שתעשה אותך מלכה! | חגית אור

לפני 3 ימים

|

0

קדושת הזמן של אמהות עם עצמן | הפודקאסט של אפרת ברזל ומאיה הבלין

לפני 3 ימים

|

0

קצת מתחת לקו - פרק 13 | סיפור בהמשכים

לפני 3 ימים

|

0

להעיר בכל העולמות: כך הרגש שלך יעורר רחמי שמים למעלה | החיזוק היומי

לפני 3 ימים

|

0

ההר שלא נגמר: כך תתמודדו עם הכביסה בבית באופן שיהפוך את המשימה לנעימה וקלה הרבה יותר | שירה מנדרזיצקי

לפני 3 ימים

|

0

ללמוד מהכישלונות ולהמשיך במסע | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

תעסוקה לילדים: קאפקייקס שוקולד חוף ים | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

1