מצרכים
500 גרם עדשים שחורות
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות
200 גרם פטריות קצוצות
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
1-2 כפיות כמון
1 כף גדושה חרדל
מלח הימלאיה
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
כוס שיבולת שועל דקה
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עד להתרככות מלאה ומסננים היטב.
מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל ושום, מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן עד שהפטריות משחימות ומתכווצות.
מלבד שיבולת השועל – מעבירים למחבת את ל החומרים ממשיכים לבשל כך עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. מוסיפים שיבולת שועל בהדרגה ולשים בידיים תוך מעיכה של העדשים עד שמתקבלת תערובת יציבה ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים נייר אפייה. מניחים עליו את הקציצות, מברישים בשמן זית מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.
תהנו!!