באופן כללי, בזמן לחץ הרפו ועשו רק מה שחייבים לאותו רגע. וכן, גם לזה הקדישו תשומת לב מיוחדת על מנת שלא תרגישו שאיבדתם ידיים ורגליים.
הנה כמה כללים שכדאי לכם לזכור בימים עמוסים ולא להתפתות לעבור עליהם, אלא להמתין לזמן נוח יותר בעבורם:
- אל תתחילו לסדר פינות – הסתכלו על המאקרו. אורחים צריכים להגיע ואת בלחץ? טאטוא כללי, סדר במקומות הבולטים יותר, בעלי הסבירות הגבוהה יותר להחשף – רק בהם התמקדו
- אל תכינו אוכל מסובך בשעת לחץ, אפשר לקנות בחוץ טעויות עלולות לעלות לכם יותר כסף.
- אל תחתמו על מחוייבות – לא חוזה לדירה או לעבודה וגם לא ביקור אצל קרוב חולה או משחק עם חברים. אתם לא באמת יכולים לשקול זאת עכשיו!
- תשתדלו לא להפגין לאחרים שאתם לא מרוצים מהם, אמירות כואבות עלולות ללוות זמן רב אחרי שתרגעו ואתם לא תזכרו איך ומתי בכלל אמרתם אותם.
- שימו לב לשמור על טון דיבור נמוך ולא להעלות אוקטבות. בכלל, השתדלו שתהיה מוזיקת רקע מרגיעה שתאפשר לכם לעבוד בשיקול דעת ובנינוחות.
- ספרו לסביבה שלכם יש לכם היום עומס גדול, שתפו אותם במה שמצפה לכם ומלחיץ אתכם, גם אם הם לא יוכלו לעזור, הם לפחות יבינו אתכם.
- תזכרו שגם היום הזה יעבור והכי חשוב שתשאירו לעצמכם בעיקר, הרגשה טובה ולא תחושת תבוסה בגלל התפצצות חסרת רסן.
- תנשמו נשימות עמוקות, קחו דף ועט, כתבו לכם בסעיפים גדולים וקטנים מה אתם מצפים מעצמכם להספיק בתקופה הזו, אל תלכו על דברים שלא תעמדו בהם.
- אם נראה לכם שיש עליכם עודף לחץ ואתם מתחילים 'לאבד את זה' בקשו עזרה. אם מדובר בלחץ מהעבודה – ספרו לשותפים שלכם שלא תעמדו במשימה ואתם צריכים עזרה, אם הלחץ הוא מבית – בקו עזרה מבני הבית או פשוט וותרו על דברים שלא חייבים להעשות.
- תזכרו שלחץ הוא דבר טוב, לפעמים הוא יכול להיות המפעיל שלנו שיקדם אותנו בחיים, זה שיתן לנו דחיפה להפסיק עוד ועוד משימות שרצינו מאד לבצע.. תזמנו לעצמכם מדיי פעם קצת לחץ 🙂 אפילו טיימר בשעון הוא רעיון נהדר, ככה תהנו מהספקים מרובים 🙂
תגובה אחת
מקסים ואמיתי….