אבטיח הוא אחד הפירות הנפוצים והאהובים בקיץ, אך תכונותיו הבריאותיות אינן מוכרות דיין. מעבר לטעם המרענן, אבטיח מכיל מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים, המעניקים לו ערך תזונתי גבוה.
לפניכם כמה מהמעלות הבריאותיות של אבטיח שיהפכו את "רגעי האבטיח" שלכם למשמעותיים יותר 🙂
תכולת ויטמינים ומינרלים: אבטיח הוא מקור מצוין לויטמין C, המסייע בחיזוק מערכת החיסון ובהגנה על התאים מפני נזקי חמצון. כמו כן, הוא מכיל ויטמינים A ו-B6, החיוניים לתפקוד תקין של העיניים, העור והמערכת העצבית. מבחינת מינרלים, אבטיח מספק כמויות נכבדות של אשלגן, מגנזיום וחומצה פולית, התורמים לבריאות הלב, העצמות והדם.
נוגדי חמצון: אבטיח הוא מקור עשיר לליקופן, חומר נוגד חמצון חזק המסייע במניעת מחלות לב וסרטן. בנוסף, הוא מכיל פלבונואידים ואנזימים נוספים בעלי תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעים בהפחתת הסיכון לפתח מחלות כרוניות.
בריאות הלב: הודות לתכולה הנמוכה של נתרן ולכמות הגבוהה של אשלגן, אבטיח תורם לבריאות הלב ומסייע בהורדת לחץ הדם. כמו כן, הליקופן והחומצות האמיניות הנמצאים בו עשויים להפחית את הסיכון לפתח מחלות לב.
בריאות העיניים: אבטיח מכיל כמויות גבוהות של הויטמינים A ו-C, החיוניים לבריאות העיניים. ויטמין A תורם לשמירה על ראייה תקינה, בעוד ויטמין C מסייע במניעת קטרקט ובהגנה מפני נזקי קרינה אולטרה-סגולה.
לא תאימנו כמה הוא משפיע על העור שלכם: אבטיח מכיל מים בכמות גבוהה, המסייעים בהידרציה של העור ובשמירה על לחות תקינה. בנוסף, הוא מספק ויטמינים ומינרלים חיוניים לבריאות העור, כגון ויטמין C, ויטמין A וחומצה פולית.
אבטיח הוא פרי מפנק כל כך קיץ, אבל עכשיו אתם יודעים, שהודות למאפייניו הבריאותיים, הוא תוספת מצוינת לתזונה בריאה ומאוזנת. תנו לו כבוד… מגיע לו!