שבת

|

י״א באלול ה׳תשפ״ד

|

14/09/2024

לאישה החרדית

|

י״א באלול ה׳תשפ״ד

|

|

14/09/2024

|

שבת

מה הזמן הטוב ביותר לשינויים? תופתעו מהתשובה!

שינוי אמיתי קורה בהדרגה, כאשר לאט לאט אנו נכנסים למציאות החדשה, מודעים יותר, נוכחים יותר, מבינים את הסיטואציה. אז מה הזמן הטוב ביותר כדי לחולל שינויים קטנים וגדולים בחיים שלנו? בואו להחכים בכתבה שלפניכם
מעבר דירה, אריזות
הזמן הטוב ביותר לשינויים | קרדיט: shutterstock

 

הורים נוטים לחשוב שזמן טוב ליצירת שינוי/ קידום התפתחותי אצל ילדם, הוא השגרה. ומדוע? כי השגרה מאפשרת לנו חזרתיות ותרגול רציף. אך אם נעמיק לחשוב, נמצא שהשגרה שלנו מאוד צפופה, ברב הבתים יש סדר יום קבוע למעט אירועים צפויים או חריגים שמפרים את השגרה ותופסים את מרכז תשומת הלב והלו"ז.

בשגרה אנחנו צמודים לשעון, לסדר יום מוכתב, לדרישות מסגרת שאנחנו צריכים לעמוד בה. כיון שכך, קשה יותר לתת לילדים את הזמן הדרוש והמרחב לילדים לחולל שינוי מתבקש באופן מיטבי שמעצים אותם ומקדם אותם מבחינה התפתחותית.

שינוי טוב הוא כזה שמאפשר זמן גם לטעות ולהצליח פחות עד לתוצאה המושלמת… ולכך צריך מרחב רגשי וזמן פנוי כדי שלא נגיע למצב בו אנחנו דוחקים בילדים ופוגעים בתחושת המסוגלות שלהם לחולל את השינוי. ולא, לא מדובר בשינויים דרמטיים אלא התפתחויות ממוקדות וגילה שאנחנו מצפים מהילדים שלנו. לדוגמה:

השינוי לא קורה ביום אחד

אמם של מיכאל ומיכל רוצה שהחל ממחר הם יארגנו את המיטות בחדרם מדי בוקר. ארגון הכולל סגירת מיטות, קיפול השמיכה וניעור הכרית של אחד מהם. היא שוחחה איתם על כך בערב שקדם לבוקר השינוי, הסיברה להם למה היא מצפה ואף המחישה להם איך היא רוצה שהיראו המיטות לאחר הסידור. הגיע הבוקר, מיכל ומיכאל נרגשים לקראת השינוי, הם החלו בסגירת המיטות כשלפתע המיטה נתקעת בצידה האחד, הם מיהרו מאוד ולא הצליחו לסגור את המיטה כראוי, אמם שכבר היתה בדרכה לעבודה לא נכחה כדי לסייע להם, ואביהם היה שקוע בארגון שאר הילדים, כך שוודאי לא היה פנוי להסב את תשומת ליבו לילדים שכל כך רוצים להצליח. קיפול השמיכה נעשה בחטף ולא כפי שצופה מהם, הזמן דחק בהם למהר ולצאת מהחדר, הם יצאו כשהם מאוכזבים מהתוצאה ומהרצון לרצות את אימם.

אין ספק ששינוי טוב אינו נעשה ביום אחד וגם האמא היקרה של מיכל ומיכאל לא ציפתה שהתוצאה תהיה מושלמת ביום הראשון. אבל—

בואו ניקח את אותו שינוי מצופה ו'נעתיק' אותו לבוקר רגוע באחד מימי החופשה. ההורים נוכחים בבית, הם והילדים אינם ממהרים לצאת למוסדות הלימוד, כשהמיטה נתקעת להם, הם יכולים לקחת פסק זמן בישוב הדעת, לפתוח ולסגור שוב את המיטה כך שתיסגר מבלי שתיתקע, יש להם את מרחב הזמן והפניות לתרגל את קיפול השמיכה ולהגיע לתוצאה המבוקשת והחשוב ביותר- תחושת ההצלחה וסיפוק גדולים בהרבה.

 

חזרה לשגרה חדשה

 

מה הרווח הגדול ששיניו בזמן חופשה מביא איתו? שבחזרה לשגרה, בזמן שאנו, ההורים והילדים מחוייבים שוב לסדר יום ולזמן קצוב, השינוי כבר מוטמע וכעת נותר רק להנות ממנו!

אז אם תהיתם מתי, זה. הזמן. לשינוי. קחו את הימים שנותרו בשתי ידיים וחוללו את השינויים שאתם רוצים שיקרו!

בהצלחה רבה!

חני ברים- מנחת הורים מוסמכת.

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים