יום רביעי

|

|

30/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

30/04/2025

|

יום רביעי

מיוחד לסעודת מפסקת: דג טונה צהובה ברוטב תפוחי אדמה

דג טונה הינו קליל ומשביע ולא מכביד עלינו בצום. בבישול ברוטב תפוחי אדמה עשיר נהנה מתבשיל מוצלח שכל המשפחה תהנה ממנו!
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 8-10 פרסות דג טונה צהובה
  • 4-5 שיני שום
  • 2 גמבות צבעוניות
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן זית
  • חופן פיטרוזיליה קצוצה
  • 1 קופסת גרגירי חומוס משימורים או כוס גרגירים מהקפאה
  • תבלינים: 2 כפות רסק עגבניות (אם רוצים רוטב אדמדם) כף שטוחה כוכרום, כפית כמון, כפיתת מלח חצי כפית פלפל, תבלין דג
  • 4-5 לימון פרסי (למי שאוהב את הטעם החמצמץ).

אופן ההכנה:

  1. נשרה את הדגים במלח ולימון לכשעתיים ונשטוף היטב במים.
  2. נטגן את שיני השום יחד עם פורסות גמבה עם שמן זית ונניח מעליהן את פרוסות הדג
  3. נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס לפורוסת עבות ונניח מעל הדגים/בצדדים
  4. נשפוך מעט שמן זית מעל הכל ונתבל היטב
  5. נוסיף מים רותחים עד ליותר מכיסוי התכולה
  6. נבשל יחד למשך כעשרים דקות על אש גבוהה ועוד 15 דקות על אש נמוכה (או עד להתרככות תפוחי האדמה).
  7. טעים מאד על קוסקוס או אורז לבן אך מומלץ לפני הצום לאכול אותו עם לחם טרי על מנת לקבל שובע לשעות ארוכות.

בתיאבון וצום מועיל!

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים