אנחנו יודעים שמה שהיכ חשוב לכם בעוגה – זו הקצפת.
הנה כמה טיפים להכנת קצפת עם טעם מצוין, מרקם אוורירי, ושלא תיהרס בהקפאה.
שימוש בחומרים קרים
חשוב שהשמנת, הקערה והסכינים יהיו קרים. זה עוזר ליצור קצפת יציבה יותר. אפשר אפילו להקפיא את קערת המיקסר למשך רבע שעה לפני השימוש.
בחרו בשמנת עם אחוז שומן גבוה
שמנת עם אחוז שומן גבוה יותר תיצור קצפת יציבה יותר.
אמצו הקצפה בקצב נכון
הקציפו את השמנת על מהירות גבוהה, אך הקפידו לא להקציף מעבר לנדרש, כדי שהקצפת לא תהפוך לגרגרית. הקציפו עד שנוצרות שכבות תפוחות ורכות.
סוכר או אבקת סוכר?
האמת שזה לא מאד משנה ובעיקר תלוי בטעם האישי שלכם:
הוסיפו סוכר בהדרגה בזמן ההקצפה. תחליפי סוכר או אבקת סוכר – עוזרים לשמור על מבנה הקצפת. אפשר להוסיף גם חומרי טעם כמו וניל או קקאו.
חומרים נוספים ליציבות:
אם אתם רוצים להוסיף ליציבות, אפשר לשקול לשלב מעט ג'לטין (מומס במים קרים) לקראת הסוף.
אחסון והקפאה
אם אתם מעונינים להקפיא את הקצפת, כדי לא להרוס את המרקם שלה, מומלץ להקפיא אותה במיכלים אטומים או בשקיות זילוף. כשהקצפת קפואה באופן זה היא נשמרת כמו טריה.
הפשרה:בהוצאת הקצפת מהקפאה, העבירו אותה למקרר מספר שעות להפשרה, ולא לטמפרטורת החדר, אחרת היא עלולה להפריש נוזלים.