יום שני

|

|

10/11/2025

לאישה החרדית

|

|

|

10/11/2025

|

יום שני

לכבוד שבת: עוף מתקתק עם פטריות, חומוס וקוביות תפו"א

יום שישי הביא אותי לנסות מתכון של עוף מתקתק עשיר בטעם וברכיבים שהשתלבו יחד לרוטב מדהים, להניח על צלחת קוסקוס או אורז לבן ופשוט להינות מכל המכלול :)
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 10 שוקיים או יריכיים
  • 2 בצלים
  • 3 תפו"א
  • פטריות בשימורים
  • גרגרי חומוס משימורים
  • תבלינים: כף מלח, פלפל שחור, כפית גדושה כורכום, 2 כפות תבלין שום.
  • 1/2 כוס סילאן / דבש + כמה כפות לחלק הסופי
  • שמן

אופן ההכנה:

  1. קוצצים קוביות בצל ומטגנים עם שמן עד להזהבה
  2. מניחים את חלקי העוף וממשיכים לטגן, תוך כדי מתבלים ומזלפים סילאן.
  3. מוסיפים מים רותחים עד פחות מגובה העופות (העוף מפריש נוזלים).
  4. מבשלים יחד כ-20 דקות ומוסיפים קוביות תפו"א, חומוס ופטריות.
  5. מוסיפים מעל מעט סילאן.
  6. מבשלים הכל יחד כ-40 דקות נוספות על אש בינונית עד שהרוטב נעשה כהה ויפה ותפוחי האדמה מתרככים.

תהנו ושבת שלום! 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

3 תגובות

    1. אפשר לשלב מעט רוטב סויה, או לוותר לגמריי, לא חייבים מתיקות אם לא אוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]