מצרכים:
לבצק:
- 4.5 כוסות קמח לבן
- 1 כף שמרים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- כפית סוכר
- 360 מ"ל מים פושרים
לתוספת: רוטב עגבניות, תוספות וגבינה צהובה.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במיקסר.
- מחלקים לשלושה חלקים, כל חלק משטחים בעזרת ידיים משומנות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מומלץ למרוח מעט שמן זית על הנייר אפיה לפני שיטוח הבצקץ
- הבצק יוצא דק, הוא אמנם דביק אך בעזרת השמן בידיים נשטח אותו באופן שווה – מה שיביא לנו תוצאה מושלמת של בסיס דק.
- מורחים רוטב ומפזרים תוספות שאוהבים.
- מניחים בתחתית התנור לאפיה של 10 דקות (לקריספיות) בחום של 200 מעלות ועוד כ-10 דקות אפיה בחלק האמצעי של התנור.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
9 תגובות
כמה זמן צריך ללוש? או לערבב את הקמח עם המרכיבים במיקסר?
עד לקבלת בצק אחיד, כ-7 דקות או לפי הצורך
כמה זה כוס
כוס ח"פ של שתיה חמה
בכל מקרה כל כוס בגודל סביר שתבחרי תהיה מדד לשאר הרכיבים במתכון
אפשר קמח כוסמין או קמח מלא?
כן, אך צריך לשים לב להתאים את כמות המים לסוג הקמח
אם הבצק דק.. אזי לשם מה השמרים..?
שאלה ממש טובה! גם אני אשמח לדעת…
השמרים נועדו לכך שגם הבצק הדק יהיה אוורירי ולא דחוס או גומי.