כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד
|
23/07/2024

השף ציפי כהן מהקמפוס הקולינרי מגישה: רעיונות מקוריים למשלוח מנות בצנצנת

הכנה וסטיילינג- ציפי כהן

צילום: מגזין קטיפה

כל כך פשוט וקל, מכינים סלטים, וכל מני מטעמים, יוצקים לצנצנת, גוזרים ריבוע ניר או בד  משובץ אפשר גם מפית, סוגרים בעזרת גומייה, ומוסיפים סרט תואם. אפשר להוסיף תווית ביתית. סלטים ומתבלים, עם מקלות גבינה מלוחים,  משלוח מנות שתמיד מתקבל בברכה.

צנצנות סלטים  בשכבות

מרשים כמשלוח מנות בצנצנת סגורה. אפשר גם להכין בקערת טרייפל גדולה, או בכוסות אישיים, אפשר להכין סוגים שונים של סלטים לבחירה,

החומרים הדרושים:

מבחר ירקות לפי טעמכם האישי: מלפפונים, עגבניות שרי, בצל סגול, גרגירי תירס משימורים, פטריות, חסה וכד'

קוביות או גרודות  גבינה בולגרית

פסטה מסולסלת

טבעות זיתים ירוקים או שחורים

שעועית מבושלת מאיזה סוג שאוהבים

לרוטב יוגורט שום שמיר

גביע יוגורט

גביע שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושות

מיץ מלימון שלם

כף שמיר קצוץ

מלח ופלפל

 

 

לרוטב פרווה ניתן להמיר את היוגורט והשמנת בכוס מיונז ומעט מים

אופן ההכנה:

חותכים עגבניות שרי לרבעים

את שאר הירקות לקוביות או פרוסות, ומרכיבים את הסלטים בשכבות לפי הטעם. מסיימים בשכבת גבינה בולגרית. לסלט פרווה מוותרים על הגבינה.

אפשר להרכיב כל צנצנת מסוג אחר של ירקות.

רוטב- מערבבים את כל המרכיבים יחד בכף .

מניחים בצלוחית לצד הסלטים או יוצקים לצנצנת קטנה נפרדת ושולחים עם צנצנת הסלט.

פסטו וטפנדים

ממרחים יוקרתיים וקלי הכנה המוגשים באירועי יוקרה בצלוחיות קטנטנות אישיות.

אצלי הם אורחים קבועים בין הסלטים לכל אורך השנה.

ממרח פסטו

החומרים הדרושים:

צרור  (שקית) פטרוזיליה או 2 צרורות (שקיות/ קופסאות) בזיליקום לפי הטעם

3/4 כוס שמן זית או שמן קנולה (לשומרי משקל ניתן להפחית מהשמן)

4-5 שיני שום

רבע כוס צנוברים או קשיו ללא מלח או שקדים  קלופים

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

משרים את העלים בקערת מים כרבע שעה, ושוטפים היטב.

מסירים את הגבעולים ומשאירים את העלים.

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים.

שומרים במקרר כמה ימים.

טפנד זיתים

החומרים הדרושים:

1 קופסא זיתים ירוקים או שחורים, ניתן לערבב 2 צבעים

2 שיני שום

לבחירה- כף גדושה מיונז

אופן ההכנה:

שוטפים את הזיתים . טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או מקל בלנדר. נשמר במקרר עד שבוע.

טפנד עגבניות מיובשות

החומרים הדרושים:

שקית עגבניות מיובשות

3-4 שיני שום

צרור בזיליקום

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

שופכים מים רותחים על העגבניות המיובשות, ומשרים לריכוך לפחות שעה.

מסננים את המים, מוסיפים שום , שמן זית וכמה עלי בזיליקום שמושרים ושטופים.

טוחנים במעבד מזון.

 

 

מקלות גבינה אווריריים ופריכים

טעים לנשנש , יפה לשלוח במשלוח מנות קשור בסרט

לצד סלטים ומטבלים.

החומרים הדרושים:

1/2 2 כוסות קמח אפשר להמיר חלק בקמח מלא

150 גר' חמאה או מרגרינה

250גר' גבינה לבנה

1/2 כפית מלח

לקישוט- מלח גס, שום גבישי , זעתר, קצח

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערת המערבל ולשים בזרוע הלישה עד לקבלת בצק, אם הבצק דביק מוסיפים קמח.

(ניתן לעבד במעבד מזון עיבוד קצר עד שמתאחד לבצק)

להשהות את הבצק במקרר  כמה שעות.

לקמח משטח עבודה  לרדד את הבצק לעובי חצי ס"מ

לחתוך רצועות צרות וארוכות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 15ס"מ

לסדר את המקלות בתבנית מרופדת בניר אפיה

למרוח בביצה ולפזר מלח גס ותבלינים לפי הטעם.

לאפות בתנור מחומם מראש ל210 מעלות  כ10-15 דקות עד שמזהיב.

ולאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את המקלות לייבוש בתנור כמה שעות.

לאכסן בכלי סגור.

גבינה כבושה

מתכון אנין במיוחד , פיקנטי ומרשים.

אפשר להשתמש בסוגים שונים של גבינות, עשבי תיבול ותוספות, לפי הטעם והמראה הרצוי.

החומרים הדרושים:

גבינה בולגרית

או גבינה צפתית, גבינת פטה, גבינת חמד, מוצרלה או גבינת צאן

סוג אחד או כמה סוגים

תוספות לבחירה:

זיתים שחורים או ירוקים

שיני שום קלופות

פרוסות לימון טרי או כבוש

עשבי תיבול- בזיליקום, זעתר, תימין, רוזמרין, קורנית, או עלי דפנה, רצוי כמה סוגים

פלפלים חריפים

שמן זית מכבישה קרה , או מזוכך לטעם מעודן יותר לכסוי

אופן ההכנה:

לחתוך את הגבינה לקוביות. לסדר בצנצנת זכוכית שקופה שכבות של גבינה וביניהן עשבי תיבול ושאר תוספות לפי הטעם, לכסות בשמן זית ולהשהות כמה ימים לספיגת טעמים.

ניתן לאכסן כמה שבועות מחוץ למקרר וכמה חודשים בתוך המקרר.(שמן זית יכול להיקרש במקרר, אך חוזר להיות נוזלי בטמפרטורת החדר)

אפשר להשתמש בשמן לשימוש חוזר.

 

 

לימונים בוודקה

כמה גרסאות למשקה  מתאים לצנצנות ולמשלוחי מנות

לוודקה בטעם לימון

משקה חריף בניחוח לימון

החומרים הדרושים:

8-10 לימונים יפים

חצי בקבוק וודקה

1/2 2 כוסות מים

1/2 2 כוסות סוכר

להכנה:

שוטפים ומנקים היטב את הקליפה מכל נקודה חומה ושעווה, , ניתן לקלף את הקליפה בקלפן חריצים למראה מענין. פורסים את הלימונים, ומכניסים לצנצנת.

מבשלים מים וסוכר ליצירת סירופ סוכר. מצננים, ויוצקים מעל הלימונים,

יוצקים וודקה, ומחכים לספיגת טעמים.

לימונדה בצנצנת

למי שמעונין במשקה לא חריף, טעים ומרענן, גם להגשה לאורך כל השנה, כדאי לשמור את המתכון גם לפסח.

החומרים הדרושים:

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

כוס וחצי מיץ לימון סחוט

לבחירה- פרוסות מ4-8 לימונים

עלי נענע לבחירה

ההכנה:

מרתיחים את הסוכר והמים לקבלת סירופ. מצננים ומוסיפים מיץ לימון.

יוצקים סירופ לימונדה , מוסיפים מים, מוסיפים פרוסות לימון.

אפשר להוסיף עלי נענע לטעם וצבע .

שומרים במקרר עד להגשה . מגישים קר רצוי עם קוביות קרח.

 

 

 

 

 

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים