ממתק הבריאות האהוב בהכנה ביתית!

שיתוף ב email
שיתוף ב print

 

כדאי להכין ממנו כמות ראויה, המעדן טוב בהקפאה..

חומרים:

300 גרם אגוזי מלך

300 גרם אגוזי פקאן

300 גרם שקדים מולבנים (מערכת העיכול של התינוק רגישה לקליפה החומה והדקה)

300 גרם תמרים (מגולענים)

100 גרם שזיפים מיובשים (מגולענים)

100 גרם צימוקים

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם גרעיני חמניות

50 גרם גרגירי צ'יה (מכילים אומגה 3 ו-6, ברזל, סידן יותר מחלב, מונעים עצירות)

50 גרם זרעי פשתן (מגבירים חלב אם, מכילים אומגה 3(

450 גרם חמאת שומשום מכילה 1100 גרם סידן לכל 100 גרם!

כוס דבש

 

אופן הכנה:

טחני גס את כל הפירות היבשים, הוסיפי תוך כדי ערבוב את חמאת השומשום והדבש, לקבלת תערובת צמיגית. תוכלי ליצור ממנה כדורים, או בהעדר זמן גלגלי בנייר אפייה (עליו פיזרת קוקוס או אגוזים טחונים, למנוע הדבקות) לרולדה, והקפיאי.

ניתן לחתוך קפוא.

 

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


4 תגובות

  1. רוצ הגב

    חשוב לדעת ?
    לילדים מתחת לגיל 5 אסור לאכל אגוזים , שקדים למיניהם. גם כשהם טחונים. כיון שהחלקים שלהם עלולים לשבת עלחלקי הראות וליצור בעיות רפואיות.
    בשנים האחרונות המודעות לעיניין גדלה ומקרי סיבוכי ראות פוחתים.
    מותר לילדים קמח שקדים ואגוזים הטחונים דק, דק ,דק כמו קמח ממש ?
    בריאות ושמחה ?????

  2. לאנונימית הגב

    איפה בדיוק ראית שזה לתינוק?

  3. מלכי הגב

    לפי הבנתי המתכון מיועד לאמא היולדת, לא לתינוק?

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב

    מערכת העיכול של התינוק רגישה גם לדבש…
    ובכלל- מי נותן עוגיות כאלה לתינוק…
    שקדים ואגוזים למינהם לא קשורים לתינוק

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן