קליפות הדרים מסוכרים. יכולות להיות ממתק טעים ובריא לילדים. במיוחד כשהן מצופות בשוק
זאת תקופת התפוזים והילדים מאד אוהבים. אני קונה כמויות של תפוזים כי זה מלא ויטמין מאשר דובונים של מולטיויטמין לחיזוק מערכת החיסונית בחורף. הנה רעיון מעניין לכל האמהות. במקום לזרוק את הקליפות בואו נאסוף אותם ונעשה מזה ממתק לילדים.
גם.תעסוקה וגם פינוק שוקולדי
איך עושים את זה?
מקלפים את קליפת התפוזים לחתיכות גדולות – לבדוק שאין כנימות.
יוצרים רצועות ברוחב של חצי סנטימטר.
מרתיחים אותם כדי להוציא את המרירות.
חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
אחר כך מכינים סירופ.
שוקלים את הקליפות ושמים אותה כמות של סוכר.
מוסיפים מים עד שזה יכסה את הקליפות ומשאירים על אש נמוכה עד שנוצר סירופ.
מניחים את הרצועות על רשת מתכת כדי שזה יתייבש קצת .\
הרצועות מסוכרות.
ועכשיו לחלק הכייפי לילדים:
כל ילד טובל את הרצועה , כמעט כולה( רק משאירים את הקצה חשוף) בשוקולד מומס ( עדיף מטומפרר)
ממתינים שיתייבש השוקולד, נועצים בשיפודים או קיסמי שיניים ויש לכם סביבונים!!
אפשר לארוז בצורה יפה!
ויש ממתק טעים וגם בריא לילדים
הרצועות יכולות להישמר כמה שבועות בכלי אטום בטמפרטורת החדר .
אחרי שטובלים השוקולד עדיף לשמור אותו במקרר בכלי אטום.
בהצלחה!
שרה
שרה בלולו, שוקולטיירית, בעלת המותג "שוקולד דליס" "Chocolats Délices" בירושלים. יוצרת פרלינים ושוקולדי בוטיק ומעבירה סדנאות פרלינים לנשים ונערות , סדנאות מיוחדות לערבי חיזוק בשילוב הסיפור האישי שלה וגם סדנאות לילדים לימי הולדת, בת מצוות ועוד… ליצירת קשר 0545960876