עוגת מספר בצורת  תפוח/ אסתי בריזל

שיתוף ב email
שיתוף ב print

כבוד ראש השנה הבאתי לכם רעיון מתוק לעוגה בצורת תפוח, טעימה מאוד וקלה להכנה.

בצק פריך שקדים  בצורת תפוח בשתי שכבות ומילוי קרם קצפת וממתקים שתיהיה לנו שנה מתוקה! 
 
החומרים לבצק
1 ביצה
1 מרגרינה רכה או 200 גרם חמאה לגרסה חלבית
75 גרם אבקת סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית דבש
2.5 כוסות קמח – 300 גרם
75 גרם שבבי שקדים
למילוי:
300 מ"ל קצפת פרווה או חלבי
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לטחון את השקדים לשבבים גסים.
לערבב במיקסר את המרגרינה, הביצה, האבקת סוכר והתמצית וניל עד לתערובת אחידה. להוסיף למיקסר תוך כדי ערבוב את הקמח והשקדים עד לקבלת  בצק אחיד.
לעטוף את הבצק עם נילון נצמד ולהניח במקרר לשעה.
להניח את הבצק על נייר אפיה ולקמח היטב את הנייר הבצק והמערוך. לרדד את הבצק לעובי של ס"מ אחד.
להכין שבלונה מנייר אפיה בצורת תפוח עם חור במרכז.
להניח את השבלונה על הבצק המרודד ולחתוך בעזרת סכין סביב השבלונה/התפוח.
לאסוף את עודף הבצק שמחוץ לשבלונה.
להסיר בעדינות את השבלונה מהבצק. להכין כנ"ל עוד שכבה בצורת התפוח מהבצק.
לחמם את התנור ל180 מעלות ולאפות  10-13 דקות.
לאחר האפיה לחכות לקירור מלא. (שלא ישבר!)
אופן ההכנה – מילוי
להקציף במיקסר את הקצפת, להוסיף בהדרגה את האינסטנט פודינג והאבקת סוכר,
להקציף 10-15 דקות עד לקבלת קרם יציב. להכניס לשקית זילוף ולחתוך בקצה השקית חור בקוטר של ס"מ אחד.
 קישוטים ותוספות של מתוקים
פיסול דבורה מבצק סוכר 
החומרים:
בצק סוכר בצבע צהוב
בצק סוכר בצבע לבן
לורד אכיל  בצבע שחור.
אופן ההכנה:
ליצור כדור אליפסי בגודל של זית מהבצק סוכר צהוב,
לרדד בצק סוכר לבן בעובי של 2 מ"מ, ולקרוץ בעזרת חותכן / סכין לבבות קטנים.
לחתוך כל לב באמצע כמעט עד הסוף, לחכות לייבוש החלקים, לאחר ייבוש לצייר פסים שחורים על הכדור האליפסי – גוף הדבורה.
 להדביק עם מעט מים את הכנפיים על גוף הדבורה.
להדביק מקדימה שני עיגולים מעוכים קטנים מבצק סוכר לבן.
לצייר נקודה שחורה בתוך העיגול הלבן.
חלת דבש
החומרים:
נילון פצפץ
שוקולד מריר 60%
צבע מאכל זהב
אופן ההכנה:
לפרוס את הנילון פצפץ  על משטח קשיח – קרש חיתוך/ מגש.
למרוח על הנילון 100 גרם שוקולד מריר מטומפרר, ליישר עם קלף את השוקולד שעל הניילון ולהקפיא כ – 20 דקות עד שהשוקולד מתקשה לגמרי.
לאחר ההקפאה לקלף בעדינות את הנילון מהשוקולד ולשבור לחתיכות לא סימטריות,
ולצבוע בצבע מאכל זהב.
הרכבת העוגה
להניח על מגש שכבה אחת של הבצק בצורת התפוח. לזלף כדורי קרם על הבצק. להניח שכבת בצק שניה על כדורי הקרם ולזלף שוב.
להוסיף  קישוטים מתוקים  בגווני צהוב-
 דבורים, מקרונים, נשיקות מרנג, חלת דבש,  פרחי קמומיל, פרחים מבצק סוכר, פרלינים ועוד …
שנה טובה ומתוקה!

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.