מנה פיסחית מופלאה: ניוקי תפו"א וחצילים בעגבניות שרי ובזיליקום

שיתוף ב email
שיתוף ב print

החומרים הדרושים:

לניוקי:

2 כוסות מחית תפו"א

1 חציל קלוי על האש ללא קליפה וללא נוזלים

כוס קמח תפו"א

1 ביצה

מלח ופלפל

לתיבול:

2 כפות שמן זית (או חמאה)

3 שיני שום פרוסות

200 גר' עגבניות שרי חצויות

כף בזיליקום טרי קצוץ

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.    להכנת מחית תפו"א רצוי לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם, או לבשל בקליפה כשתפוחי האדמה מקררים יש לקלף ולמעוך במועך תפו"א ולהעביר דרך מסננת.

2.    למחית תפו"א מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק רך, אין צורך ללוש יותר מדי.

3.    על משטח מקומח מגלגלים את הבצקלנקניקים צרים וארוכים , בעובי כס"מ או 2. חותכים עם סכין חדה לחתיכות קצרות באורך ס"מ או 2 ס"מ

4.    מרתיחים מים , מוסיפים מעט מלח . זורקים את הניוקי לתוך המים ומבשלים עד שהניוקי צפים. מוצאים מיד עם כף מחוררת ומסננים. מבשלים בכל פעם מעט מהניוקי ולא הכל ביחד.

5.    מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השום ומקפיצים קלות. מוסיפים עגבניות שרי ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את הניוקי המסונן ומקפיצים הכל יחד, מוסיפים מלח פלפל ובזיליקום, מערבבים ומקפיצים יחד עוד כדקה. מתקנים תיבול ומגישים מיד.

*לגיוון, ניתן להחליף את החצילים במחית בטטה

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.