דרגת קושי קלה, משך הכנה 57 דקות ,21 מנות
החומרים למרק:
1 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום פרוסות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
3 גזרים
2 בטטה בינונית
1 קישואים
2 קולרבי
2 כוס פטרוזילה קצוצה
3 כפיות מלח
3/3 כפית פלפל שחור
2 כף פפריקה מתוקה
3 כפות שמן
21 כוסות מים
החומרים לקניידלעך:
1/2 ק"ג חזה עוף ללא העצם
2 בצל
3 שיני שום
2 גזר מגורר במגרדת דקה
2 ביצה
1/2 כפית מלח
3/2 כפית פלפל שחור
מכינים את המרק:
מחממים את השמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל השום וקוביות שורש
הסלרי, מטגנים להזבה.
גוררים את שאר הירקות במגרדת גסה ומוסיפים לסיר, מוסיפים את המלח
הפלפל והפפריקה ומטגנים במשך חמש דקות תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את
המים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה.
מכינים את הקניידאלאך: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד
שמתקבל עיסה . העיסה מתקבלת דביקה מאוד וזה טוב, כך הקניידאלאך
יוצאים אווריריים ולא דחוסים. מעצבים בידיים לחות כדורים קטנים בגודל
אגוז ומוסיפים לסיר . מכסים את הסיר ומבשלים במשך 1/2 שעה על להבה
נמוכה
2 תגובות
יצא מושלם!!! הכנתי בלי שום, והוספתי 2 כפות קמח תפו"א גם ככה זה היה די נוזלי ופשוט שמתי כף אחרי כף במרק הרותח. בישלתי כ20 דקות
אין קמח מצה בקניידלאך?