החומרים לבצק:
2 כוסות קמח קונדיטור ( ללא גלוטן)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן
1 יוגורט
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
2 כוסות גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס זיתים פרוסים
החומרים לרוטב הפיצה-
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1/4 כוס מים
מכינים את הבצק- מכניסים את הקמח לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה הסכור והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמן היוגורט והמים ולשים עד שמתקבל בצק.משטחים את הבצק בתבנית עגולה.
מכינים את רוטב הפיצה- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום להזהבה.
מוסיפים את העגבניות המלח הסוכר הפלפל והפפריקה ומטגנים תוך בחישה עד שהעגבניות מתרככות . מוסיפים את המים ומבשלים 10 דקות. מקררים וטוחנים את הרוטב.
אופים את הבצק בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור ושופכים 1/2 כוס מהרוטב על הבצק מפזרים גבינה צהובה וזיתים על הרוטב.
מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות.
|
תגובה אחת
תודה רבה!
סוף סוף מתכונים על רמה ללא גלוטן
תזכו למצוות בשם כל הצליאקים.