הכמות לסיר 5 ליטר
מה צריך?
קילו קישואים- בערך 6 גדולים
3 בצלים בינוניים
3 שיני שום
חצי שקית שמיר טרי
מלח, פלפל שחור ושמן
אופן ההכנה:
מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ועמוק, חותכים בצל לקוביות בינוניות ומטגנים עד להזהבה טובה! כמה שתטגנו יותר- צבע המרק יהיה יפה יותר😉
מקלפים את הקישואים וחותכים אותם לקוביות, מוסיפים את הקישואים לבצל שהשחים ומאדים את הכל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, לפחות לרבע שעה! עד שצבע הקישואים הופך למעט חום ולא נשארו נוזלים.
מוסיפים כף מלח, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים כמעט עד למעלה ומביאים לרתיחה. קוצצים חצי שקית שמיר טרי ומוסיפים למרק שרותח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ממשיכים לבשל כ-25 דק על אש קטנה, מסירים מהאש וטוחנים בעזרת מוט בלנדר.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן