דרגת קושי קלה,משך הכנה שעה , כמות לעשרה סועדים
החומרים:
2 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
2 גזרים חתוכים למקטעים
4 שיני שום קלופות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1/4 כוס שמן שומשום.
מים לכיסוי הירקות.
50 גר' אגוזי קשיו
1 פחית קרם קוקוס
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול מוסיפים את הבצל השום הגזר והג'ינג'ר ומטגנים להזהבה.
מוסיפים את שאר הירקות המלח והפלפל. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך חצי שעה לריכוך מלא של הירקות.
קולים את אגוזי הקשיו במחבת יבשה מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם מי הקוקוס.
מסירים את המרק מהאש, מוציאים מחצית מכמות המים (שומרים בצד) לדילול המרק במידת הצורך
מוסיפים את קרם הקוקוס והקשיו וטוחנים בבלנד מוט, טועמים ומשפרים תיבול
מגישים עם תלתלי בצל ירוק.
המרק טוב בהקפאה.