יום שישי

|

|

24/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/01/2025

|

יום שישי

בקלוואה שקשה להפסיק לאכול/ השפית ליאורה כהן

דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: שעה, כמות: 40 יחידות

החומרים: 

1/2 ק"ג שערות קדאיף מופשרות

3/4 כוס שמן

החומרים למילוי:

250 גרם אגוזי מלך

250 גרם פיסטוקים

1/2 כוס סוכר חום

החומרים לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות מים

1 כפית גרידת לימון

1 כפית מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה:

מכניסים את שערות הקדאיף לקערה ומוסיפים את השמן. מעסים היטב עד שהשערות סופגות השמן.

טוחנים את האגוזים, הפיסטוקים והסוכר בפולסים באופן גס.

משטחים על נייר האפיהרבע מכמות האטריות לעלה ברוחב 25 ס" ואורך 25 ס"מ. מפזרים במרכז עלה האיטריות רבע מכמות המלית לכל אורך העלה.

סוגרים את העלה בעזרת נייר האפיה לרול. מהדקים את נייר האפיה סביב הרול, מניחים את הרול בתבנית אפיה וגוזרים את נייר האפיה עד גובה הרול. מניחים את כל הרולים צמודים אחד לשני.

אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך 25-30 דקו עד שהאטריות משחימות.

בינתיים מכינים את הסירופ:

מבשלים מים, סוכר, גרידת לימון ומי ורדים במשך חמש דקו.

מי כשמוציאים את הבקלוואה מהתנור, שופכים עליה את הסירופ החם ומקררים היטב.

פורסים את הרולים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

אם לא מחסלים הכל מיד, שומרים בהקפאה בקופסה אטומה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים