דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: שעה, כמות: 40 יחידות
החומרים:
1/2 ק"ג שערות קדאיף מופשרות
3/4 כוס שמן
החומרים למילוי:
250 גרם אגוזי מלך
250 גרם פיסטוקים
1/2 כוס סוכר חום
החומרים לסירופ:
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
1 כפית גרידת לימון
1 כפית מי ורדים (לא חובה)
מכניסים את שערות הקדאיף לקערה ומוסיפים את השמן. מעסים היטב עד שהשערות סופגות השמן.
טוחנים את האגוזים, הפיסטוקים והסוכר בפולסים באופן גס.
משטחים על נייר האפיהרבע מכמות האטריות לעלה ברוחב 25 ס" ואורך 25 ס"מ. מפזרים במרכז עלה האיטריות רבע מכמות המלית לכל אורך העלה.
סוגרים את העלה בעזרת נייר האפיה לרול. מהדקים את נייר האפיה סביב הרול, מניחים את הרול בתבנית אפיה וגוזרים את נייר האפיה עד גובה הרול. מניחים את כל הרולים צמודים אחד לשני.
אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך 25-30 דקו עד שהאטריות משחימות.
בינתיים מכינים את הסירופ:
מבשלים מים, סוכר, גרידת לימון ומי ורדים במשך חמש דקו.
מי כשמוציאים את הבקלוואה מהתנור, שופכים עליה את הסירופ החם ומקררים היטב.
פורסים את הרולים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
אם לא מחסלים הכל מיד, שומרים בהקפאה בקופסה אטומה.
תגובה אחת
מושלם!!!!! כל כך יפה וטעים