יום שישי

|

|

23/05/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/05/2025

|

יום שישי

חגיגי במיוחד: עוגת טורט בשכבות / ברוכי קופטייל 

גודל תבנית תנור

העוגה, טורט ב3 שכבות, וניל, קפה, שוקו, הקרם, הקרם הוא כבר סודי לגמרי, עובר במשפחה שלנו מדור לדור, סבתא רבה של בעלי מכינה אותו, וחמותי אחריה, טעמתי את הקרם ומאז, אני לא מתפשרת על שום קרם אחר, יש לו טעם מעודן ומשובח שלא מתחרה בשום קרם, אפילו שיש בזה מרגרינה, וכן, סבתא רבה שלי בל"ע עדיין עושה את הקרם הזה ועם מרגרינה…
אני לא בעד להרוס את הבריאות, אבל מעט מרגרינה, אם חייבים במתכון ואין איך להמיר בשמן, לדעתי לא הורג את הבנאדם.

כשהתבקשתי להכין עוגה חתוכה לשמחה, ושתיראה כמו פטיפור החלטתי למזער את הקישוט לקוביות קטנות ומדויקות, התוצאה היתה משובבת עין, וצעקה מהמגשים, ומאז, זה אחד העיטורים האהובים עלי.
חומרים:
12 ביצים
2.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1.5 כוס מיץ
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח,
1 כף קפה נמס
100 גר' שוקולד מריר / 2 כפות קקאו

לקרם
2 ביצים
1 כף קפה נמס
3/4 כוס סוכר
100 גר' שוקולד מריר
1 מרגרינה

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים,

מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את החלמונים, והשמן, ממשיכים בפעילות הנמוכה ביותר במיקסר ומוסיפים את המיץ ואח"כ הקמח והא. אפיה, עד שמתקבלת תערובת אחידה, מעבירים 1/4 מכמות העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים על חום של 180 מעלות כ 15-20 דקות עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצר עם פירורים לחים, מוסיפים לתערובת הנותרת 1 כף קפה נמס ומקפלים, מעבירים חצי מכמות התערובת לתבנית ואופים שוב אותו הדבר כמו העוגה הראשונה
מוסיפים את השוקולד המומס/קקאו ומקפלים לתערובת אחידה, ואופים כנ"ל מקררים את העוגות.
לקרם
בסיר מחממים ביצים שלמות, סוכר וקפה נמס, ומערבבים כל הזמן על אש נמוכה עד שהתערובת חמימה למגע, ממיסים את השוקולד ומוסיפים לקרם, מורידים מהאש מוסיפים את המרגרינה חתוכה לקוביות ומערבבים עד שהכל נמס מקררים את הקרם,
מורחים בין שכבות העוגה, ומניחים את השכבות לפי סדר הצבעים, מהבהיר לכהה. מקפיאים את העוגה, מצפים את פני העוגה במעט קרם לפי בחירתך, ריץ מוקצף,/ ממרח חלווה/ ממרח שוקולד לבן וכו'
מחזירים להקפאה.
חותכים את העוגה: תחילה, מיישרים את הקצוות ואח"כ חותכים אותה לריבועים, אני אוהבת להשתמש בסכין מיוחדת עם 2 הידיות,, בכמה שניות יש לי עוגה חתוכה לריבועים מדויקיים, מכניסים את הקרם הנותר לשק זילוף וגוזרים את הקצה לפתח קטן, מזלפים על חצי מהפרוסה קווי קרם מעמיסים אותם אחד על השני, מקשטים הפרחים מבצק סוכר, פנינים וסוכריות.

לאתר של ברוכי לחצי כאן, למעקב אחרי ברוכי לחצי כאן

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים